Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Acțiunile Albalact SRL Alba Iulia, vândute la bursă. 11% din capitalul social al companiei adjudecat de o firmă din Cipru

Publicat

Directorul general al  Albalact SA Alba Iulia, Raul Ciurtin, a vândut la bursă 11% din capitalul social al companiei unei firme din Cipru. Este vorba despre firma Crisware Holdings Limited, înființată în aprilie 2012 și care a cumpărat pachetul de acțiuni la valoarea de 7,1 milioane lei.

Tranzacția s-a efectuat, luni, 6 august, la Bursa de Valori București la un preț cu 17% sub cotația de la bursă, respectiv 0,1 lei/acțiune. Vânzătorul a fost Raul Ciurtin, președintele companiei care are ca obiect producția de lactate iar în total au fost tranzacționate 71 de milioane de acțiuni Albalact (10,9869%)

Raul Ciurtin a ieșit din acționariatul companiei ca persoană fizică fiind înlocuit, în urma acestei tranzacții, cu Crisware Holdings Limited, firma din Cipru.

La Albalact mai sunt acționari, tătăl lui Raul Ciurtin, Petru Ciurtin (31,7392%) dar și o altă firmă din Cipru, RC2 (Cyprus) cu 25,4479% acțiuni. Restul acțiunilor companiei-31,8261% aparțin altor acționari.

Lorena Ciurtin, soţia omului de afaceri Raul Ciurtin, a vândut la sfârșitul lunii iulie, 1,5% din acțiunile companiei

Lorena Beatrice Ciurtin, soţia omului de afaceri Raul Ciurtin, preşedintele şi directorul general al Albalact Alba-Iulia (ALBZ), a vândut luni, 30 iulie, un pachet de 10 milioane de titluri ale producătorului de lactate, reprezentând 1,5% din acţiunile companiei.

Ea a încasat în urma acestei tran­zac­ţii 1,24 mil. lei (271.000 de euro). Tran­zacţia vine în contextul în care acţiunile Albalact au scăzut puternic pe bursă, de la începutul anului pierzând 28% din valoare, şi se tranzacţionează în prezent sub minimele atinse în anul 2009, când bursa a atins cele mai scăzute niveluri pe fondul crizei financiare globale.

Afacerile şi profitul Albalact au crescut uşor în primele trei luni din acest an, după mai mulţi ani în care vânzările companiei au cunoscut creşteri anuale de două cifre. După primul trimestru, vânzările Albalact au urcat cu 1,5%, la 86,3 mil. lei (19,8 mil. euro), iar câştigul com­pa­niei s-a majorat cu 1,7%, la 2,7 mil. lei (0,62 mil. euro). Anul trecut pro­ducătorul de lactate şi-a sporit afacerile cu 29%, de la 261,2 mil. lei (62 mil. euro) la 338,2 mil. de lei (79,7 mil. euro).

Sursa ZF

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax