Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Acţiunile angajaţilor Penitenciarului Aiud de Sărbători. Au donat sânge, au oferit cadouri, au sprijinit comunitatea


Publicat

angajati

Angajații Penitenciarului Aiud au derulat, în această perioadă, mai multe acţiuni caritabile, menite să vină în sprijinul comunităţii.

Continuând tradiția ultimilor ani, de implicare în activități de suflet în această periodă specială a anului, aceştia și-au propus să se detașeze de greutățile specifice muncii lucrătorului de penitenciare și să fie alături de cei mai puțin norocoși decât ei, transmit reprezentanţii unităţii.

În cadrul campaniei de Crăciun “Oameni pentru oameni”, 43 de funcționari publici cu statut special din Penitenciarului Aiud au donat sânge la Spitalul Județean Alba. Tichetele cadou primite l-au ajutat pe Moș Crăciun să umple sacul. Cei care nu au putut dona sânge au contribuit, fiecare după posibilități, fie cu sume de bani, fie cu bunuri specific sezonului, dăruite din suflet pentru cei singuri sau în nevoie.

donatii

Au oferit cadouri din partea Moşului, colindele fiind însuflețite, iar bucuria copiilor neprețuită.

“Am încercat să aducem spiritul sărbătorilor mai aproape și pentru trei familii nevoiașe din Aiud, asigurându-le toate cele necesare pentru masa de Crăciun.

De asemenea, am dus colindul nostru persoanelor vârstnice cazate la așezământul social „Acoperământul Maicii Domnului” din Unirea. Emoția și bucuria de pe chipurile celor prezenți au fost pentru noi satisfacţia cea mai mare şi motivaţia de a continua si în viitor această campanie.

Nevoile comunității din care facem parte nu ne sunt străine. În aceste sens, am demarat o strângerea de fonduri pentru a contribui și noi la campania “Împreună pentru Robert”. Suntem alături de el şi familia lui în această grea încercare şi sperăm ca împreună să îl putem ajuta să strângă suma necesară.

Toate aceste acţiuni nu ar fi fost posibile fără implicarea, deschiderea, generozitatea şi omenia de care au dat dovadă angajaţii, împreună cu conducerea Penitenciarului Aiud”, mai precizează reprezentanţii unităţii.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

ACCIDENT la Alba Iulia. O persoană a fost rănită după ce patru mașini s-au lovit, pe strada Calea Moților. Trafic îngreunat

Publicat

smurd

Un accident rutier s-a produs joi, în jurul orei 17:20, pe strada Calea Moților din Alba Iulia. 

Potrivit IPJ Alba, traficul este îngreunat pe Calea Moților, între Alba Iulia și Micesti, din cauza unui accident rutier în care au fost implicate patru autovehicule.

În urma accidentului, o persoană a suferit leziuni corporale, probabil ușoare.

Revenim cu detalii.

foto: arhivă

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

11 decembrie: Eveniment caritabil, la Sebeș. Târg de Crăciun organizat în fața Bisericii Evanghelice

Publicat

La Sebeș va avea loc sâmbătă, 11 decembrie, un eveniment caritabil organizat sub forma unui Târg de Crăciun. 

Începând cu ora 10:00, cetățenii sunt așteptați în fața Bisericii Evanghelice cu muzică live, turtă dulce, vin fiert, voie bună și multe alte surprinze.

Potrivit organizatorilor, Trupa de dansuri săsești Sebeș, toți banii strânși vor fi donați către o cauză umanitară.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Parohiei Evanghelice și al Primăriei Sebeș.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Comisia Europeană trimite România în faţa Curţii de Justiţie a UE, din cauza nerespectării normelor de poluare

Publicat

Comisia Europeană a decis, joi, să trimită România în faţa Curţii de Justiţie a Uniunii Europene din două motive: nerespectarea normelor UE privind combaterea poluării industriale şi neîndeplinirea obligaţiei de a adopta un program de control al poluării atmosferice, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar.

În primul caz, România nu a asigurat funcţionarea a trei instalaţii industriale cu deţinerea unei autorizaţii valabile în temeiul Directivei privind emisiile industriale (Directiva 2010/75/UE) pentru a preveni sau a reduce poluarea. În al doilea caz, România nu şi-a adoptat primul program naţional de control al poluării atmosferice în temeiul Directivei (UE) 2016/2284 privind reducerea emisiilor naţionale de anumiţi poluanţi atmosferici („Directiva PNE”).

Pactul verde european, care orientează UE către eliminarea poluării, pune accentul pe reducerea poluării aerului, unul dintre principalii factori care afectează sănătatea umană. Punerea în aplicare pe deplin a legislaţiei UE este esenţială pentru a proteja în mod eficace sănătatea umană şi mediul natural.

Instalaţiile industriale trebuie să deţină autorizaţii pentru a putea funcţiona

Directiva privind emisiile industriale stabileşte norme menite să prevină şi să reducă emisiile industriale nocive în aer, apă şi sol şi să prevină generarea de deşeuri. În temeiul directivei, instalaţiile industriale trebuie să deţină autorizaţii pentru a putea funcţiona. În absenţa unei autorizaţii, nu poate fi verificată respectarea valorilor-limită de emisie, iar riscurile pentru mediu şi sănătatea umană nu pot fi evitate în mod eficace.

Trei instalaţii industriale din România nu deţin încă o autorizaţie care să garanteze că emisiile lor în aer nu depăşesc valorile-limită de emisie stabilite de legislaţia UE.

Pe de altă parte, în temeiul Directivei PNE, statele membre au obligaţia să elaboreze, să adopte şi să pună în aplicare programe naţionale de control al poluării atmosferice. Programele respective ar trebui să cuprindă măsuri pentru atingerea unor niveluri de calitate a aerului care nu generează efecte negative semnificative sau riscuri pentru sănătatea umană şi pentru mediu.

România ar fi trebuit să transmită Comisiei primul program naţional de control al poluării atmosferice până la 1 aprilie 2019

Directiva prevede angajamente de reducere a emisiilor statelor membre în ceea ce priveşte cinci poluanţi atmosferici (dioxid de sulf, oxizi de azot, compuşi organici volatili nemetanici, amoniac şi particule fine în suspensie – PM2,5). Statele membre trebuie să transmită anual rapoarte privind aceşti poluanţi. România ar fi trebuit să transmită Comisiei primul său program naţional de control al poluării atmosferice până la 1 aprilie 2019, însă programul respectiv nu a fost încă adoptat.

Din aceste două motive, Comisia Europeană a decis să trimită România în faţa Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, ultima etapă a procedurii de infringement.

Executivul comunitar precizează că, în primul caz, înainte de a trimite România în faţa Curţii pentru nerespectarea Directivei privind emisiile industriale, Comisia a adresat ţării o scrisoare de punere în întârziere în iulie 2018, o scrisoare suplimentară de punere în întârziere în iulie 2019 şi un aviz motivat în iulie 2020.

În al doilea caz, înainte de a trimite România în faţa Curţii de Justiţie pentru nerespectarea Directivei PNE, Comisia a adresat ţării o scrisoare de punere în întârziere în februarie 2020 şi un aviz motivat în octombrie 2020.

sursă: Agerpres

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

RER-RETIM: Peste 700 de pubele distribuite în ultimele zile. Unde și cum se colectează ambalajele din PLASTIC și METAL? (P)

Publicat

Asocierea RER Vest-RETIM a preluat de la 01 decembrie 2021 serviciul de colectare și transport al deșeurilor din Alba Iulia, Aiud, Teiuș și Ocna Mureș, precum și localitățile limitrofe. Iată care este situația la zi a mobilizării: numărul contractelor încheiate, a pubelelor distribuite la case, precum și o regulă a colectării separate.

Contracte semnate și pubele distribuite

Până la data de 02 decembrie 2021 au fost încheiate 14,800 contracte la casele din mediul urban din Alba Iulia, Aiud, Teiuș și Ocna Mureș, iar până astăzi au fost împărțite 11,213 de pubele.

O regulă de colectare pe zi

Unde depozităm ambalajele din plastic și metal? În mod obligatoriu ambalajele din plastic și metal (PET-uri de la sucuri, apa, pungi si ambalaje din plastic, doze de metal, conserve) se depozitează în containerul galben amplasat stradal în toate zonele de case (urban și rural), respectiv pe platformele de colectare destinate colectării deșeurilor pentru toți cetățenii care locuiesc la blocuri.

Cum trebuie depozitate aceste deșeuri?

Toate ambalajele din plastic trebuie să fie golite de conținut și curate la momentul depozitării pentru a nu contamina restul deșeurilor și pentru că procesul de reciclare să se întâmple. PET-urile trebuie strivite pentru eficientizarea spațiului din container.

Atenție! Nu abandonați ambalajele din plastic sau metal! Plasticul este probabil cea mai folosită materie primă din industria alimentară, drept urmare, este deșeul cu cea mai mare “greutate” atunci când vine vorba de reciclare si ecologie.

Toate informațiile necesare despre tarife, contracte, grafice de colectare le găsiți la următoarele pagini : https://rervest.ro/utile/zona-alba/ sau https://retim.ro/alba

În plus ne puteți scrie pe adresa de email contracte.alba@rervest.ro și sesizari.alba@rervest.ro sau ne puteți suna la numărul de Call Center +40374885694 , de luni până vineri, între orele 07.00 – 19.00.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate