Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Acțiunile clubului Dinamo, concesionate de Pablo Cortacero către Dorin Șerdean. Ce spune Cornel Țălnar

Publicat

Fostul fotbalist Cornel Ţălnar, membru în Consiliul de Administraţie şi director tehnic al FC Dinamo, a declarat, vineri, că spaniolul Pablo Cortacero a concesionat toate acţiunile pe care le deţine la gruparea alb-roşie către Dorin Şerdean, fostul preşedinte executiv al clubului.

„Toate acţiunile au fost concesionate lui Şerdean de către Cortacero. Au avut o discuţie în care l-a rugat să îi dea acţiunile, pentru că Dinamo nu trebuie să moară, are nevoie de această facilitate. Asta este singura soluţie pentru ca Dinamo să poată să continue activitatea. Singura chestie care mai trebuie făcută este ca toţi oamenii care vor să se implice la Dinamo să vină, să ia acţiunile, totul este transparent, este la vedere. Să ia Dinamo şi să conducă Dinamo”, a declarat Ţălnar, pentru Agerpres.

În opinia acestuia, Şerdean nu va păstra acţiunile, ci va încerca să le cedeze unui investitor.

„Şerdean nu intenţionează să păstreze aceste acţiuni, el le-a luat pentru că vrea să găsească pe cineva, pentru că singur nu poate să ia el Dinamo, vă daţi seama. Are nevoie de sprijin financiar. Cine vine bagă şi bani la Dinamo, mai ales că peste doi ani va fi gata şi stadionul, vă daţi seama ce impact va fi pentru toată lumea”, a spus directorul tehnic.

Ţălnar susţine că Pablo Cortacero nu este „mână-n mână” cu fostul patron Ionuţ Negoiţă: „Până acum toată lumea a spus că Cortacero a vrut să distrugă Dinamo, că e mână-n mână cu Negoiţă. Uite că s-a demonstrat că nu este aşa. E adevărat, Cortacero a făcut greşeli mari, pentru că a tot amânat că mâine bagă banii şi tot aşa nu i-a băgat, iar Dorin Şerdean i-a spus ‘Băi băiatule, nu poţi să laşi Dinamo să moară, dă-mi acţiunile să găsesc pe cineva care să le ia să ducă mai departe Dinamo'”.

Întrebat dacă Pablo Cortacero se poate răzgândi, Cornel Ţălnar a explicat: „Domnul Cortacero poate să ia acţiunile înapoi doar în momentul în care vine cu minim 5-10 milioane de euro băgaţi bani în Dinamo. Dacă vine cu 5-10 milioane, înseamnă că omul are bani şi poate să ducă mai departe activitatea”.

Spaniolul Pablo Cortacero a devenit acţionar majoritar al FC Dinamo la 13 august 2020 prin compania Benel International SA, el achiziţionând pachetul de la fostul patron, Ionuţ Negoiţă.

De la sfârşitul anului trecut, clubul Dinamo se confruntă cu mari probleme financiare, existând restanţe la plata salariilor jucătorilor, antrenorilor şi celorlalţi angajaţi pe mai multe luni. Conducerea reprezentată de Pablo Cortacero a anunţat în mai multe rânduri că va achita salariile, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

Suporterii grupaţi în programul socios DDB (Doar Dinamo Bucureşti) deţin 20,06% din acţiunile clubului şi de la sfârşitul anului 2020 au achitat mare parte din datoriile FC Dinamo cu banii strânşi din cotizaţii, donaţii sau vânzarea de bilete virtuale.

La 25 iunie 2021, FC Dinamo a solicitat intrarea în insolvenţă, Tribunalul Bucureşti hotărând deschiderea procedurii la 1 iulie.

Aceasta este cea de-a doua procedură a insolvenţei declanşate de SC Dinamo 1948 SA, după ce societatea fusese reintrodusă în circuitul economic în septembrie 2015.

sursă: Agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax