Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Acţiunile SN Crucea Roşie Filiala Alba, finanţate cu 125.000 de lei pentru anul viitor, din bugetul local al oraşului Alba Iulia

Publicat

punct prim ajutor crucea rosie Finanţarea planului de acţiuni aferent anului 2015 în cadrul parteneriatului cu Societatea Naţională de Cruce Roşie din România – Filiala Alba va fi supusă atenţiei consilierilor locali din Alba Iulia, în şedinţa ordinară din decembrie. Suma propusă este de 124.896 lei.

În documentaţia de proiect se precizează că misiunea umanitară fundamentală a Crucii Roșii este de a preveni și alina suferința umană, protejarea vieții și sănătății, asigurarea respectării ființei umane, în mod imparțial fără nicio discriminare de naționalitate, rasă, sex, religie, clasă socială și opțiune politică.

Acțiunile propuse pentru anul 2015 implică următoarele tipuri de proiecte inițiate de către Crucea Roșie – Filiala Alba, susținute financiar de către Municipiul Alba Iulia: programul Banca de Alimente, cursuri de perfecționare pentru asistenții personalli ai persoanelor cu handicap grav, pregătirea și intervenția în caz de dezastre, cursuri de prim ajutor pentru membrii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență şi pentru angajații  Primăriei municipiului Alba Iulia, organizate în acord cu prevederile legislației în vigoare, cursuri de instruire privind însușirea  noțiunilor fundamentale de igienă, distribuire de tichete sociale, educație pentru sănătate, asigurarea asistenței medicale permanente pe perioada weekend-urilor la Bazinul Olimpic din Alba Iulia, formarea elevilor în domeniul acordării primului ajutor, promovarea valorilor umanitare și a unui stil de viață sănătos, organizarea de evenimente privind marcarea zilelor înscrise în calendarul Organizației Mondiale a Sănătății și alte activități conexe.

Aceste servicii presupun eforturi importante atât din punct de vedere al resurselor umane (voluntari și personal medical) cât și al materialelor utilizate: tensiometre, glucometre, lamele de unică folosință, ace de unică folosință, alcool sanitar, vată, consumabile sanitare pentru dotarea truselor de prim ajutor, corturi, apă și protocol pentru voluntarii care își dedică timpul acestor activități, se mai arată în proiect.

În acest sens, se presupune alocarea unui sprijin financiar în valoare de 124.896 lei, sumă ce va acoperi cheltuielile activităților propuse în cadrul planului de acțiuni aferent anului 2015.

Societatea Națională de Cruce Roșie din România Filiala Alba va organiza în 2015 următoarele cursuri de formare profesională:

– cursuri de perfecționare pentru 100 de asistenți personali ai persoanelor cu handicap grav

– cursuri de prim ajutor de bază şi de reîmprospătare pentru membrii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență (aproximativ 20 de persoane), pentru Poliția Locală (aproximativ 60 de persoane) și pentru angajați ai Primăriei Municipiului Alba Iulia (aproximativ 20 de persoane)

– cursuri de instruire privind însușirea noțiunilor fundamentale de igienă pentru 30 de persoane.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax