Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Activitatea ALEA în Alba, sprijinită de Consiliul Judeţean cu suma de 59.700 de lei

Publicat

Consiliul Judeţean Alba sprijină activitatea Agenţiei Locale a Energiei Alba (ALEA), cu suma de 59.700 de lei, în cadrul proiectului „Crearea a trei agenţii de management energetic în La Manche (Franţa), Alba (România) şi Ios (Grecia)”.

Proiectul a fost iniţiat în cadrul programului Intelligent Energy – Europe (IEE), beneficiază de un grant de finanţare nerambursabilă, prin care, alături de cota de cofinanţare, se asigură funcţionarea agenţiei pe trei ani. Una dintre clauzele contractului arată că, dacă activitatea ALEA încetează înaintea termenului de 5 ani de la data acordării ultimei plăţi efectuate de Agenţia Europeană pentru Competitivitate şi Inovaţie, finanţarea europeană acordată în trei ani este returnată în totalitate.

ALEA este organismul calificat de identificare, evaluare şi promovare a problemelor locale de energie la nivel de judeţ, cu obiective legate de implementarea Masterplanului Energetic al Judeţului Alba, se arată în expunerea de motive prezentată consilierilor judeţeni, care au aprobat, joi, finanţarea agenţiei. În perioada 2008-2011, ALEA a reuşit să obţină finanţări europene prin trei proiecte: Energy Neighbourhoods 2” (Veciniătăţi energetice, buget de 73.400 euro), „Sustainable Timber Action in Europe” (44.668 euro) şi „Sustainco” (Comunităţi rurale sustenabile energetic, proiect cu buget de 103.828 euro).

Foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax