Connect with us
Publicitate

AIUD

Activitatea la închisoarea din Aiud ar putea fi blocată. Polițiștii de penitenciar nu vor mai face ore suplimentare. PROTEST

Publicat

Polițiștii de penitenciar de la Aiud, dar și din țară se mobilizează și anunță că vor începe o formă de protest care va bloca activitatea în penintenciare. 

Mai exact vor refuza să mai facă ore suplimentare ceea ce va duce la blocarea activității în Penitenciarul de Maximă Siguranță Aiud. Sunt prea puțini polițiști, iar pentru a asigura activitatea continuă, agenții trebuie să facă ore suplimentare. 

Anunțul a fost făcut de liderul de sindicat de la nivelul Penitenciarului Aiud, dar și de restul sindicaliștilor din sistemul penitenciar din România.

În linii mari, forma de protest a polițiștilor va duce la blocarea activității. Deținuții nu vor mai pute fi scoși la muncă, duși la instanțele de judecată, sau chiar nu va mai putea fi asigurată paza pe secțile de deținere.

La Penitenciarul Aiud este un deficit de personal de aproape 100 de oameni.

Iar în urma anunțului făcut de reprezentații Guvernului, proiectul de reducere a cheltuielilor la nivelul bugetar va afecta și posturile vacante din sistemul penitenciar.

Ce transmit reprezentații sindicaliștilor din Penitenciarele din țară

”Începând de astăzi (n.r. miercuri 23 august) vom demara procedura de strângere a semnăturilor pentru refuzul muncii suplimentare, care vor sta la baza imposibilității desfăşurării activităților în penitenciarele din România.

Motivele pentru care Federația Sindicatelor din Sistemul Penitenciar declanșează aceste forme de proteste sunt :

– nerespectarea promisiunii, facute de către guvernanți în luna mai, de punere în plată a sporurilor salariale in conformitate cu prevederile legale

– forma proiectului de OUG care afectează funcțiile vacante,

– forma trecută de Curtea Constituțională cu privire la pensia de serviciu pentru angajații din penitenciare.

Sperăm ca și celelalte structuri sindicale din penitenciar și din sistem să ni se alăture pentru că doar împreună vom reuşi să le atragem atenția celor responsabili cu

privire la nedreptățile care se fac angajaților din penitenciare”, au transmis reprezentații sindicaliștilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax