Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Activitatea parlamentarilor din Alba în 2011. Vezi care au fost cei mai vocali, dar și cei mai tăcuți aleși ai județului


Publicat

deputati

Un an plin pentru parlamentari, în 2011. Subiecte importante, teme arzătoare, realizări benefice pentru oamenii care i-au delegat să le reprezinte interesele în forul legislativ al statului. În ceea ce-i priveşte pe aleşii din Alba, situaţia iniţiativelor legislative care au fost considerate imperative este diferită, în funcţie de domeniul de interes, partidul şi, de ce nu, personalitatea fiecăruia.

Unul dintre cei mai „iscoditori” parlamentari este deputatul PNL Călin Potor, care a formulat nu mai puţin de 272 de întrebări şi interpelări, pe parcursul anului, a depus 132 de declaraţii în 28 de şedinţe şi a participat la depunerea a 5 moţiuni. Însă nu a fost tot atât de vorbăreţ, pentru că nu a avut nicio intervenţie în plenul Parlamentului, la fel ca şi colegul său de partid, deputatul Teodor Atanasiu şi a semnat doar 4 iniţiative legislative, la o prezenţă în voturile finale din plenul Camerei Deputaţilor de 75,4%.

De partea cealaltă, deputatul PDL Corneliu Olar a semnat 23 de iniţiative legislative, a avut prezenţă la vot de 79,01%, a avut 8 luări de cuvânt (cu un total de 7 minute)  şi 12 interpelări, dar şi 2 declaraţii politice în scris.

Senatorul PDL Alexandru Pereş a luat cuvântul în plen de 21 de ori, palmares probabil influenţat şi de faptul că a deţinut funcţia de vicepre şedinte a Senatului până în septembrie 2011, a semnat 8 iniţiative legislative, a avut 6 interpelări şi întrebări, dar şi 11 declaraţii politice în scris. A avut o prezenţă la voturile finale în plenul Camerei Deputaţilor de 84%.

Deputatul PSD Radu Coclici a participat la depunerea a 5 moţiuni, a avut prezenţă la vot de 84,9% şi a formulat 111 întrebări şi interpelări. A vorbit însă o singură dată în Parlament, timp de mai mult de 1 minut. A depus, în schimb 55 de declaratii scrise, în 14 şedinţe.

În ceea ce priveşte semnarea iniţiativelor legislative, în activitatea deputatului PDL Clement Negruţ sunt înregistrate 10 astfel de acţiuni, 7 luări de cuvânt (13 minute), 2 declaraţii în scris şi nicio interpelare. A avut prezenţă la voturile finale în plen de 82,8%.

Deputatul liberal Teodor Atanasiu a avut o singură iniţiativă legislativă, a adresat opt întrebări şi interpelări şi a formulat 30 de declaraţii politice în scris. A participat la depunerea a 5 moţiuni şi a avut prezenţă la vot de 60,8%, însă nu a luat cuvântul deloc în plen, fiind mai degrabă discret la acest capitol.

Senatorul PDL Nicolae Dobra a urcat de 9 ori la tribuna Parlamentului pentru luări de cuvânt, având prezenţă la voturile finale de 83,9% şi fiind semnatarul a 21 de iniţiative legislative. A formulat 14 întrebări şi interpelări, dar a semnat doar o singură declaraţie politică în scris.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Sănătății: Plata întregului personal din spitale să se facă după aceeași grilă de salarizare în 2021

Publicat

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat, joi, că susţine ca anul viitor întregul personal din spitalele publice să fie remunerat după aceeaşi grilă de salarizare.

„Dorim să facem ordine în sistem şi să avem o echitate a salariilor pentru toate categoriile de personal. Susţinem ca anul viitor întregul personal din spitalele publice să fie remunerat după aceeaşi grilă de salarizare. Am finalizat studiul de impact pentru repararea acestei nedreptăţi, pe care îl înaintăm către instituţiile abilitate”, a declarat Nelu Tătaru, citat într-un comunicat de presă.

Ministrul şi secretarul de stat Dragoş Garofil au avut, joi, o discuţie cu reprezentanţii Uniunii Naţionale a Sindicatelor TESA din Sănătate.

Potrivit sursei citate, ministrul a menţionat reprezentanţilor sindicaliştilor care reprezintă personalul tehnic, administrativ şi economic din sistemul sanitar că înţelege nemulţumirile privind inechităţile produse de legea salarizării unice adoptată în anul 2017 şi a asigurat că echipa Ministerului Sănătăţii susţine asigurarea echilibrării în sistemului sanitar.

„Reprezentanţii Guvernului României au subliniat faptul că dialogul social reprezintă o prioritate pentru echipa MS”, mai arată Ministerul.

sursa: agerpres.ro

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

STUDIU: Doar 6 din 10 români s-ar vaccina anti-COVID. România, în topul țărilor sceptice privind vaccinul

Publicat

Mai puțin de 60 la sută dintre români s-ar vaccina împotriva SARS-COV2, dacă un astfel de vaccin ar fi disponibil. O arată un studiu făcut în 28 de țări la care au răspuns peste 20 de mii de persoane adulte.

România este mult sub media globală, care arată că șapte din 10 oameni ar accepta să se protejeze asfel împotriva îmbolnăvirii de COVID-19. Principalele motive pentru care românii nu ar fi de acord să se vaccineze sunt teama de reacții adverse și neîncrederea în eficiența vaccinului.

Studiul a fost făcut pe o perioadă de șase luni, mai exact din martie și până la finalul lunii septembrie. La el au participat puțin peste 20.000 de oameni, mai exact 20.092 de respondenți din peste 28 de țări.

Persoanele au fost întrebate în ce măsură sunt de acord cu această afirmație: „Dacă ar fi disponibil vaccinul anti-COVID-19, v-ați face acest vaccin?”

Media globală arată că 74% din oameni ar fi de acord să se vaccineze, 26% nu sunt de acord deloc sau în mare măsură.

România este în partea de jos a clasamentului celor 28 de state, mai exact doar 57 la sută din românii care au participat la sondaj ar fi de acord să se imunizeze contra Covid-19.

Rusii sunt cei mai puțini doritori să se vaccineze, iar in China aproape toată populația, 97% s-ar imuniza împotriva Covid-19. În topul celor mai sceptice state se află și Ungaria, cu 56%, precum și Polonia, cu 55%.

sursa: digi24.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Rafila: ”În maximum 10 zile ajungem ca în Lombardia, la aproximativ 7.000 de cazuri pe zi”. Ce recomandă reprezentantul OMS

Publicat

rafila

Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mmondială a Sănătății a declarat joi seara că România ar putea ajunge în cel mult zece zile la un scenariu de 7.000 de cazuri pe zi, de infectare cu noul coronavirus.

„În maximum 10 zile ajungem ca în Lombardia, de aproximativ de 7.000 de cazuri zilnic. Dar nu putem să știm exact câte persoane se îmbolnăvesc și ajung la ATI”, a spus Rafila la B1TV.

În ultimele 24 de ore au fost raportate 4.902 cazuri de îmbolnăvire cu virusul SARS-COV-2 și 98 de decese, cel mai negru bilanț zilnic raportat în lunile care s-au scurs de la debutul pandemiei, iar specialiștii nu pot să nu se gândească la ce este mai rău.

”Sigur, nu poți spune cu exactitate dintr-un număr total de cazuri câte persoane vor avea nevoie de Terapie Intensivă. Există și această piramidă a vârstelor, în sensul că dacă majoritatea celor care se îmbolnăvesc sunt tineri, nu au complicații, nu au nevoie de ATI. Deci depinde foarte mult de cine se îmbolnăvește. Dar eu nu mă uit doar la ce se întâmplă în România, ci și la ce se întâmplă în Europa. Creșterea și în Europa e foarte rapidă”, a explicat Rafila

În aceste condiții, le recomandă autorităților să ia foarte serios în calcul stoparea tuturor activităților pentru 14 zile. „Este o măsură care are eficiență și lucrul ăsta s-a văzut foarte bine în primăvară”, subliniază reprezentantul OMS în România.

Potrivit acestuia, dacă numărul de infectări cu coronavirus va continua să crească în ritmul actual, sistemul sanitar și mai ales zona de Terapie Intensivă vor intra în colaps în maxim zece zile. „Evident că o creștere cu 40% a numărului de cazuri înregistrate în momentul de față e foarte posibil.”

Specialistul a atras atenția asupra modului defectuos în care comunică autoritățile „Dacă oamenilor li s-ar explica într-un mod uniform… Nu dă încredere dacă mesajul nu e comun. Cred că aceasta e secretul: să fim sinceri și deschiși. Asta lipsește și cred că cetățenii își dau seama”, a mai spus Rafila.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

ATENȚIE ȘOFERI: Cod Galben de ceață în județul Alba. Viziblitate redusă local sub 200 m și izolat sub 50 m. LOCALITĂȚI vizate

Publicat

Meteorologii au emis atenționări Cod Galben de ceață valabile pentru județul Alba și alte județe din țară, vineri dimineața.

În județul Alba, până la ora 10.00, sunt vizate localitățile: Alba Iulia, Aiud, Sebeș, Blaj, Ocna Mureș, Teiuș, Unirea, Vințu de Jos, Galda de Jos, Mihalț, Stremț, Șpring, Sântimbru, Ciugud, Șibot, Mirăslău, Săliștea, Bucerdea Grânoasă, Crăciunelu de Jos, Rădești, Cut.

Potrivit ANM, se va semnala local ceață care determină reducerea vizibilității sub 200 m și izolat sub 50 m.

Atenționări similare sunt valabile și în localități din județele Cluj, Sălaj și Harghita.

sursa: meteoromania.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate