Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Activitatea Poliţiei Blaj în primele şase luni ale anului 2013: În 403 cazuri a fost începută urmărirea penală, majoritatea acestora fiind în mediul rural

Publicat

politie

Marţi, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Blaj, şefii secţiilor de poliţie rurală Blaj şi Jidvei şi şefii celor 11 posturi de poliţie comunală, în prezenţa comisarului şef de poliţie Laurenţiu Crişan, adjunct al şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean, pe linie de ordine publică, au prezentat activitatea pe semestrul I 2013. A crescut numărul dosarelor penale, fiind înregistrate cu 150 mai multe decât cele din semestrul I din 2012. A fost începută urmărirea penală în 403 de cazuri, 226 fiind în mediul rural.

În semestrul I 2013, la nivelul Poliţiei municipiului Blaj, au fost sesizate 570 de infracţiuni, valoare identică cu cea din semestrul I 2012. Dintre acestea, 287 de infracţiuni au fost sesizate în mediul urban, cu patru sesizări mai multe decât în semestrul I al anului trecut. În mediul rural, la nivelul celor 11 posturi de poliţie comunale, au fost înregistrate 283 de infracţiuni, cu patru mai puţine decât în perioada similară a anului 2012.

A fost începută urmărirea penală în 403 de cazuri, cu 150 mai multe decât în semestrul I 2012. Dintre acestea, 177 (+40) în mediul urban şi 226 (+110) la nivelul posturilor de poliţie comunale.

La nivelul Poliţiei municipiului Blaj au rămas constante valorile privind infracţionalitatea economico-financiară, cu 54 de infracţiuni şi cea de natură judiciară cu 41 de infracţiuni. Au fost înregistrate creşteri la infracţionalitatea de altă natură de la 38 de infracţiuni în semestrul I 2012 la 71 de infracţiuni în semestrul I 2013. În mediul rural, au fost înregistrate creşteri valorice la toţi indicatorii.

Poliţiştii au desfăşurat activităţi de cercetare şi au soluţionat 476 de infracţiuni, cu 70 mai multe decât în perioada similară a anului 2012.

Pe raza municipiului Blaj, au fost înregistrate opt infracţiuni stradale, cu 10 mai puţine decât în semestrul I 2012, şase dintre acestea fiind infracţiuni de furt. Comparativ cu primele 6 luni din anul 2012, au fost constatate reduceri numerice şi în cazul infracţiunilor contra persoanei, care scad de la 52 la 49 şi a infracţiunilor contra patrimoniului, care scad de la 141 la 130.

Au fost soluţionate 33 de infracţiuni de evaziune fiscală.

Pentru prevenirea delicvenţei juvenile, poliţiştii au participat, alături de profesori, la 57 de ore de dirigenție, fiind evidenţiat faptul că în semestrul I 2013, pe raza municipiului Blaj, nu au fost înregistrate infracţiuni în unităţile şcolare sau zona adiacentă acestora. În comunitate, în scop preventiv, poliţiştii de proximitate au participat, siguri sau împreună cu reprezentanţii autorităţilor locale, la 38 de întâlniri şi dezbateri cu cetăţenii.

În scop preventiv au fost organizate şi executate 53 de acţiuni dintre care 16 acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii infracţionalităţii de natură judiciară, opt acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii delicvenţei juvenile, 10 acţiuni pe linie de proximitate, 14 acţiuni pe linie rutieră şi cinci acţiuni pe alte linii de muncă. De asemenea, au fost efectuate 249 controale dintre care 55 pe linie economică, 43 pe linia pazei şi protecţiei bunurilor, 25 pentru prevenirea delicvenţei juvenile şi combaterii absenteismului şcolar şi 126 în alte domenii de activitate.

Comisarul şef de poliţie Laurenţiu Crişan a recomandat ca în mediul rural să se intensifice patrulările intercomunale şi, pentru rezolvarea problemelor cetăţenilor, să se asigure prezenţa la posturile de poliţie şi în a doua parte a zilei, respectiv după ora 16.00. Pentru reducerea riscului rutier, adjunctul şefului inspectoratului a insistat pe necesitatea organizării de acţiuni şi asigurării unei prezenţe active în stradă, în special în zonele şi sectoarele de drum care prezintă risc pentru siguranţa traficului rutier.De asemenea, le-a cerut polițiştilor să manifeste preocupare şi interes pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice în zona de competenţă şi pentru rezolvarea problemelor cetăţeneşti.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax