Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Activitatea Poliţiei Municipiului Alba Iulia în primele şase luni ale anului. A crescut numărul furturilor din sediile firmelor

Publicat

Poliţiştii din Alba Iulia şi din secţiile de poliţie rurală Galda de Jos, Vinţu de Jos şi poliţiile comunale au prezentat, marţi, activitatea pe primul semestru al acestui an. În total, au fost sesizate 1.083 infracţiuni, cu 72 mai multe faţă de cele din perioada similară din 2012, când au fost înregistrate 1.011 astfel de fapte. 

În mediul urban, infracţiunile sesizate contra persoanei au scăzut de la 238 în semestrul I din 2012 la 215 în semestrul I din 2013, iar infracţiunile contra patrimoniului au crescut cu 67 (de la 594 în primele şase luni din 2012 la 661 în perioada similară din 2013).

A fost începută urmărirea penală în 248 de cazuri, din care 12 de natură economico-financiară, 127 de natură judiciară şi 109 de altă natură.

Au fost sau sunt cercetate 474 persoane (învinuite/inculpate), cu 136 mai multe decât în perioada similară a anului trecut.

Au fost înregistrate 452 de cauze cu “autori necunoscuţi” (AN) şi s-a reuşit soluţionarea a 336 de cazuri. Procentul de identificare a autorilor în dosarele penale cu AN este cu 18% mai mare faţă de semestrul I/2012.

Se constată o scădere a furturilor cu autori necunoscuţi din locuințe (de la 26 la 22) şi de autovehicule (de la 6 la 3). Din totalul faptelor cu AN înregistrate, 67,69%  sunt furturi cu prejudicii mici.

Nu au fost comise infracţiuni de omor sau tentativă de omor, dat au fost sesizate patru infracţiuni de tâlhărie şi 491 cazuri de furt. S-au înmulţit furturile din societăți comerciale (+33), iar cele din locuințe au scăzut (-11).

De asemenea, au fost înregistrate 55 de infracţiuni comise pe străzi, 46 (83,63%) dintre acestea fiind furturi. Nu au fost sesizate infracţiuni stradale cu un pericol social deosebit, respectiv omoruri, tâlhării cu moartea victimei, loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, ori alte infracţiuni grave.

Poliţiştii rutieri au constatat 69 de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, dintre care 32 privind conducerea sub influenţa alcoolului, 13 privind conducerea autovehiculelor neînmatriculate, 14 privind conducerea pe drumurile publice fără permis  sau cu permisul suspendat, 7 infracţiuni privind părăsirea locului accidentului, o infracţiune de refuz de recoltare probe biologice şi două alte infracţiuni.

În cadrul activităţilor de supraveghere, dirijare şi controlul traficului rutier desfăşurate, ofiţerii şi agenţii de poliţie rutieră au aplicat 7.439 sancţiuni pentru nerespectarea regulilor de circulaţie, cu 885 mai multe decât în semestrul I din 2012. Dintre acestea, 2.304 sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 2262 pentru neportul centurii, 25 pentru conducere sub influenţa alcoolului, 44 pentru depăşire neregulamentară, 31 pentru nerespectare culoare roşie a semaforului, iar diferenţa pentru alte abateri.

La şedinţa de evaluare a activităţii Poliţiei Municipiului Alba Iulia a participat chestor  principal de poliţie, Ioan Nicolae Căbulea, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, poliţiştii din Alba Iulia, şefii secţiilor de poliţie rurală Galda de Jos şi Vinţu de Jos şi şefii celor 13 posturi de poliţie comunală, a căror activitate este coordonată de conducerea acestei poliţii municipale. Materialul de analiză a fost prezentat de comisarul şef de poliţie Mircea Crişan, şeful Poliţiei municipiului Alba Iulia.

Pentru prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional, şeful inspectoratului a solicitat poliţiştilor să se implice mai mult pentru identificarea persoanelor predispuse la săvârşirea de infracţiuni şi documentarea activităţilor infracţionale ale acestora. În segmentul stradal, deşi nu sunt înregistrate infracţiuni grave comise cu violenţă rămase cu autori neidentificaţi, trebuie identificate cele mai bune măsuri şi acţionat, permanent, cu mult profesionalism şi fermitate pentru asigurarea unui grad de siguranţă stradală ridicat.

Au fost solicitate rezultate mai bune şi în domeniul combaterii delictelor silvice precum şi în cel de prevenire şi combatere a evaziunii fiscale, cu accent pe domeniile prioritare stabilite la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba.

La finalul intervenţiei, şeful inspectoratului a insistat pe realizarea măsurilor stabilite pentru reducerea victimizării, în special în rândul minorilor pe perioada vacanţei de vară.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax