Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Activitatea polițiștilor locali în spațiile publice va putea fi monitorizată video. Care vor fi consecințele acestei măsuri

Publicat

Acțiunile polițiștilor locali în spațiile publice vor putea fi înregistrate cu mijloace foto-audio-video fără consimțământul cetățenilor vizați, prevede un proiect legislativ înregistrat recent la Senat.

Propunerea legislativă pentru modificarea Legii Poliţiei Locale nr.155 din 12 iulie 2010 a fost înregistrată la Senat pentru dezabatere, pe 9 mai.

Potrivit inițiatorilor, un grup de parlamentari de la PSD și USR, sistemele foto-audio-video de orice tip, inclusiv „Body Worn Camera”, trebuie legiferate ca măsuri specifice de protecţie şi adaptate competenţelor ce revin Poliţiei Locale, respectiv poliţiştilor locali.

„Această măsură va duce la dovedirea faptelor de ultraj şi a acuzaţiilor îndreptate împotriva poliţiştilor locali cu privire la modul de exercitare a atribuţiilor de serviciu, precum şi de protecţie a persoanelor ce fac obiectul intervenţiilor şi acţiunilor poliţiştilor locali”, explică inițiatorii, în expunerea de motive.

„Proiectul de lege realizează, în primul rând, o claritate a dispoziţiilor legale privitoare la utilizarea sistemelor foto-audio-video de orice tip, inclusiv, „Body Worn Camera” şi utilizarea în spaţiul public, fără consimţământul persoanelor vizate.

Aşadar, adoptarea acestui proiect de lege simplifică şi sistematizează cadrul legal în această materie, venind astfel în sprijinul activităţilor şi competenţelor ce revin poliţiei locale, care va beneficia de un instrument normativ cuprinzător şi suplu cu privire la utilizarea sistemelor foto-audio-video de orice tip, inclusiv, „Body Worn Camera”, de către poliţiştii locali ce exercită atribuţii de serviciu potrivit competenţelor ce le revin prin Legea nr.155/2010”, se mai precizează în expunerea de motive.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax