Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Activităţi de formare profesională, destinate tinerilor şi şomerilor din judeţul Alba

Publicat

someri

Asociația Intercomunitară de Dezvoltare Alba Iulia anunţă derularea proiectului ˝Formare continuă pentru un viitor mai bun˝, ce îşi propune dezvoltarea şi furnizarea unor măsuri integrate de ocupare în meserii din domeniul turismului şi a serviciilor conexe pentru şomeri şi tineri.

Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, valoarea totală eligibilă (fără TVA) fiind de 2.096.040 lei, din care: 1.869.248,47 lei – valoare eligibilă nerambursabilă din Fondul Social European, 184.870,73 lei – valoare eligibilă nerambursabilă din Bugetul Naţional, iar 41.920,80 lei – cofinanţarea eligibilă a beneficiarului.
În cadrul acestuia se vor derula o serie de activităţi, precum:
– informarea şi consilierea în căutarea unui loc de muncă, derularea unui studiu privind oportunităţile demarării de activităţi antreprenoriale în areal, consilierea şi asistenţa pentru începerea unui activităţi antreprenoriale, organizarea de campanii de informare şi consiliere privind ocuparea în areal, organizarea de burse a locurilor de muncă, desfăşurarea a patru cursuri de calificare în meseria de ospătar, agent de turism (ghid), cameristă, peisagist-floricultor; a două cursuri de specializare în meseria de somelier şi ghid naţional de turism, precum şi a unui curs de iniţiere în limba engleză. Dezvoltarea şi furnizarea unor măsuri integrate şi sustenabile de ocupare în meserii din domeniul turismului şi a serviciilor conexe a pentru 120 de şomeri, tineri fără loc de muncă şi de persoane aflate în şomaj de lungă durată.

Necesitatea implementării acestui proiect la nivelul judeţului nostru a fost explicată de primarul Mircea Hava, reprezentantul legal al Asociaţiei Intercomunitare de Dezvoltare Alba Iulia: „Prin acest proiect, în arealul AIDA se va putea dezvolta partea de servicii care susţin activităţile turistice. Având în vedere patrimoniul istorico-cultural al acestei zone, de importanţă naţională şi internaţională, este nevoie de personal calificat şi specializat în acest domeniu, turismul fiind un sector economic cu un ridicat potenţial de revenire şi creştere în contextul economic actual.˝

Asociația Intercomunitară de Dezvoltare Alba Iulia este constituită din municipiile Alba Iulia, Sebeş, oraşul Teiuş, comunele Vinţu de Jos, Sântimbru, Ciugud, Ighiu, Galda de Jos, Cricău, Meteş, Berghin şi Consiliul Judeţean Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax