Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Activităţi de parteneriat la Centrul de Cultură „Augustin Bena”: Elevii claselor de sculptură din Horea au colaborat cu colegi din Argeş

Publicat

centrul de cultura augustin bena Pentru elevii Şcolii de arte şi meşteşuguri din cadrul Centrului de Cultură „Augustin” Bena Alba, ziua de 1 octombrie înseamnă un nou pas înspre definitivarea carierei lor artistice. În aceste zile s-a derulat un parteneriat încheiat între clasele de sculptură în lemn din comuna Horea, judeţul Alba şi comuna Corbi, judeţul Argeş.

În cadrul Centrului de Cultură Augustin Bena Alba funcţionează în prezent 16 clase la sediul central din Alba Iulia şi 15 clase externe în localităţile Fărău, Biia, Căpâlna, Bucerdea Vinoasă, Săsciori, Şugag, Vinerea, Sohodol, Cîmpeni, Arieşeni, Avram Iancu şi Horea. 

Rezultatele de excepţie înregistrate de tinerii cursanţi au dus prestigiul instituţiei în toate colţurile ţării şi chiar peste hotare, sute de premii adunându-se anual în portofoliul Centrului de Cultură Augustin Bena Alba, transmit reprezentanţii instituţiei. Urmare a acestui fapt, propunerile de parteneriate şi colaborări ca şi participarea în proiecte cu finanţare externă au continuat şi în acest an.

În aceste zile s-a derulat în comuna Horea un parteneriat încheiat între clasele de sculptură în lemn din comuna Horea, judeţul Alba şi comuna Corbi judeţul Argeş. Cele două clase de mici meşteşugari sunt conduse de renumiţii meşteri populari Lucian Costea (Alba) şi Ion Rodoş (Argeş). În cele trei zile petrecute în comuna Horea, copiii de la cele două clase de meşteşuguri tradiţionale au avut parte de activităţi multe şi variate începând de la primirea oficială făcută de primarul localităţii Horea, Marin Nicola şi continuând cu vizite la obiective turistice din Munţii Apuseni, ateliere de creaţie sau spectacole artistice.

Micii meşteşugari din comuna Corbi se vor reîntoarce acasă cu multe amintiri frumoase, urmând ca la finalul lunii octombrie copiii din comuna Horea să le întoarcă vizita printr-o deplasare în judeţul Argeş.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax