Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Activităţi de timp liber preferate de români. Câţi spun că merg la teatru sau film, citesc ori vizitează muzee

Publicat

carte iarba Cei mai mulţi români preferă să se uite la televizor atunci când sunt liberi, arată un studiu despre consumul de cultură. Nu prea citesc, însă mai bine de jumătate dintre cei tineri merg la teatru sau la cinema.

Românii îşi petrec timpul liber în faţa televizorului. Aproape toţi. 96%, mai exact, după cum arată un studiu al Institutului Național pentru Cercetare și Formare Culturală. Mult mai puţini citesc.

Un sfert dintre români nu au cumpărat nici măcar o carte în ultimul an, arată Barometrul Cultural, iar 40% nu au citit deloc, în acelaşi interval. O cincime dintre respondenţi au spus că citesc doar o dată sau de două ori pe an şi doar 14% au lectura printre obiceiurile lunare.

Tinerii ar prefera beletristica şi cărţile de dezvoltare personală. Dacă femeile aleg mai degrabă cărţi cu poveşti de dragoste, bărbaţii sunt interesaţi de cărţile de istorie, IT sau psihologie, spun librarii.

„Într-o proporţie remarcabilă, de exemplu, cel mai bun procent este de 63% dintre cei care merg şi la teatru, şi la evenimente şi citesc în bibliotecă”, spune Carmen Croitoru, directorul Institutului Național pentru Cercetare și Formare Culturală, citată de digi24.ro.

Studiul mai arată că puţini români merg la film. Mai bine de 60% dintre respondenți au spus că nu au vizitat în ultimul an muzee sau teatre.

Studiul a fost realizat în noiembrie 2015, pe un eșantion național de peste o mie de persoane cu vârsta mai mare de 14 ani. Marja de eroare este de +/- 3%.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax