Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Activitățile ”Săptămâna verde” în școli vor fi finanțate din Fondul de Mediu. Care este bugetul alocat de Guvern

Publicat

Activitățile „Săptămâna verde” din școli va fi finanțat din Fondul de Mediu. Guvernul a aprobat programul educațional, cu un buget de 100 milioane lei pentru doi ani.

„Se va institui ‘Săptămâna verde’. Este vorba despre un program educaţional, finanţat de Ministerul Mediului cu 100 de milioane de lei pentru doi ani, dar implementat de Ministerul Educaţiei prin nişte norme metodologice care urmează să fie adoptate cât de curând”, a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin.

El a adăugat că programul „Săptămâna verde” se va derula timp de cinci zile consecutive. Fiecare instituţie de învăţământ va decide intervalul.

„‘Săptămâna verde’ – vor fi cinci zile consecutive, decise de fiecare instituţie de învăţământ, în intervalul septembrie – mai. Pentru ca elevii cursanţi acolo să se bucure de activităţi precum excursii în domeniul educaţiei pentru mediu, amenajarea spaţiului verde al şcolii, acţiuni de ecologizare, consumabile pentru organizarea de lecţii demonstrative şi cercuri pedagogice interdisciplinare, achiziţii de truse sau instrumente pentru măsurarea unor parametri de calitate precum apă, aer, sol”, a explicat acesta, potrivit Agerpres.

Ce prevede hotărârea de Guvern

Se aprobă înfiinţarea unei activităţi finanţate integral din venituri proprii, pe lângă Ministerul Educației, inspectoratele școlare și unitățile de învățământ preuniversitar de stat, pentru implementarea Programului „Săptămâna verde”.

Activitățile finanțate în cadrul Programului „Săptămâna verde” se desfășoară pe parcursul anilor 2024 și 2025.

Se alocă din Fondul pentru mediu Ministerului Educației, sub formă de finanțare nerambursabilă, suma de 100.000 mii lei:

pentru realizarea acţiunilor multianuale necesare Programului „Săptămâna verde”, derulat prin unitățile de învățământ preuniversitar de stat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax