Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Actualizarea listelor electorale permanente începe săptămâna viitoare. Vezi cine face parte din comisiile de verificare

Publicat

YouTube video

Prefectul județului Alba, Dan Simedru, a participat la o videoconferință convocată de primul ministru Victor Ponta, alături de toți prefecții din țară, vineri, la ora 12.00. Tema întâlnirii video a fost actualizarea listelor electorale permanente, folosite la vot, în toată țara. Săptămâna viitoare vor fi alcătuite comisiile de verificare a listelor, la nivel local și județean, iar până în data de 24 august situația va trebui să fie finalizată.

„Am discutat despre ceea ce se găsește pe buzele tuturor românilor în această perioadă, verificarea veridicității listelor electorale permanente, să vedem dacă birocrația și realitatea sunt același lucru sau există diferențe. De luni începând, toate instituțiile statului, administrația publică locală și instituțiile județene vor fi implicate și conectate la această activitate. Primul ministru a cerut colaborarea cu bună credință și bună voința a celor aleși, chiar dacă stiți că în România există autonomie locală, pentru a putea restabili realitatea și să avem o bază de date pentru viitor, având în vedere că era obligația aleșilor locali, s-a cerut implicația acestora în aceste activități”, a precizat prefectul Simedru.

La începutul săptămânii viitoare va avea loc o ședință de Guvern în care se vor stabili comisiile care vor verifica veridicitatea listelor electorale permanente.

Comisia județeană va fi compusă din: prefectul Dan Simedru, președintele Consiliului Județean Alba Ion Dumitrel, șeful poliției, șeful serviciului de Evidență a Populației, șeful Biroului Județean pentru Administrarea Bazelor de Date și alte persoane implicate de Guvern

La nivel local, din comisie vor face parte: primarul municipiului, secretari, șeful serviciului de Stare Civilă, ședul serviciului de Evidență a Populației, poliția locală și toți cei ce pot să fie implicați în această acțiune de către Guvern.

„Vreau să știți că vor fi analizate listele electorale permanente de la fiecare secție de votare, le vom lua bob cu bob, iar până în 23 maxim 24 august vom avea o situație clară”, a mai spus prefectul Simedru.

În județul Alba, de la începutul anului 2012, la serviciul de Evidență a Populației, au fost înregistrate aproximativ 2.000 de decese.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax