Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

LIVE VIDEO pe Alba24: Teodor Atanasiu – declaraţii despre faptele pentru care a fost audiat de DNA Cluj

Publicat

Preşedintele PNL Alba, Teodor Atanasiu, a fost invitat, joi, la o ediţie specială LIVE a emisiunii „Testul de sinceritate” pe Alba24.ro, în care e explicat motivele pentru care a fost chemat să dea declaraţii la DNA Cluj. Chiar în timpul emisiunii, DNA a emis un comunicat, în care arată că a început urmărirea penală pe numele deputatului liberal, pentru folosirea influenţei şi promisiunea de bani şi bunuri pentru a determina alegătorul să voteze la referendum. Mai sunt învinuiţi Samson Dumitru, pentru trafic de influenţă şi Bogdan Măgurean (reprezentant al unei societăţi de pază şi protecţie, în relaţii cu clanuri interlope). De asemenea, procurorii spun că Atanasiu, printr-un intermediar, i-ar fi trimis bani lui Gheorghe Grosu- un cunoscut interlop din Alba Iulia pentru a duce oameni la vot. Aici puteţi citi comunicatul DNA. Mai jos puteți vedea video-interviul transmis în direct pe Alba24:

 

Atanasiu a descris ce a vorbit cu procurorii şi a adus mai multe precizări. Printre altele, a confirmat că mai mulţi reprezentanţi de la secţii de votare  de la referendum, din mai multe localităţi din Alba, au fost ridicaţi cu dubele, zilele trecute, de la domiciliu. Reamintim că aceştia au fost aduşi pentru audieri în dosare privind posibile fraude la scrutinul din 29 iulie.

Reamintim că preşedintele PNL Alba a fost prezent, joi, la sediul DNA Cluj, fiind audiat în legătură cu dosarele referendumului.

Teodor Atanasiu: „Au fost luaţi oameni cu dubele pentru anchetă, din mai multe localităţi din Alba”

„În sud, i-au pus pe oameni să jure pe biblie, în judeţul Alba, i-au luat la ora 8.30 de acasă cu dubele şi i-au dus la Alba Iulia, să-i ancheteze. S-a întâmplat la Şpring, Cugir, Galda, Arieşeni, Scărişoara, Cîmpeni, în multe localităţi din Alba. De exemplu, la Şpring, care a fost prima comună atacată cu dubele, la 8 dimineaţa i-au ridicat pe unii din primărie, pe alţii de acasă. Pe o doamnă, au ridicat-o când tocmai trebuia să-i dea să mănânce copilului ei de un an şi jumătate. Au luat-o, au băgat-o în dubă şi au adus-o la Alba Iulia, să o ancheteze. O altă doamnă a trebuit să-şi sune soţul să vină repede acasă, să stea cu copilul. Când au ajuns aici, oamenii nu ştiau cu ce să se întoarcă, au spus că trebuie să se descurce singuri. Sunt nişte lucruri care seamănă cu anii 50, nici într-un caz cu un stat democratic european. M-aş bucura să-l văd pe solul american care venea acum câteva zile să ne spună câtă democraţie face Traian Băsescu şi cum trebuie să-l ducem înapoi la Cotroceni, să i se întâmple şi lui, în America şi să văd ce spune”, a declarat Teodor Atanasiu.

„Într-un stat democratic, nu vine cu duba, îţi trimite citaţia. Dubele le trimit pentru infractori periculoşi, pentru care este mandat de arestare. Oamenii duşi la anchetă sunt reprezentanţi din secţiile de votare, mai puţin membri PDL. Sunt toţi de la localităţile unde sunt primari PNL. Este îngrijorătoare graba cu care cineva doreşte să dovedească că nu 7,5 milioane de oameni au vrut să-l trimită pe Traian Băsescu acasă, ci Atanasiu şi alţii, care i-au plătit şi de fapt ei îl iubesc Băsescu şi au fost convinşi să voteze împotriva lui”, a mai spus liderul liberal.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. PANA ACI TI-O FOST

    vineri, 17.08.2012 at 17:14

    pnl-istule ti-o ajuns!
    Ai tras spre tine prea mult.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax