Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Mugurel Sârbu şi-a anunţat oficial candidatura ca independent la Primăria Sebeş, la următoarele alegeri


Publicat

Primarul Mugurel Sârbu de la Sebeş a susţinut o conferinţă de presă, luni, în care a anunţat oficial că va candida ca independent la următoarele alegeri. Potrivit acestuia, drumul său alături de PDL se desparte, pentru că nu mai are nimic în comun cu partidul. La finalul mandatului, îşi va depune demisia din PDL, însă nu mai devreme, pentru a nu „dezamăgi cetăţenii din Sebeş” şi a lăsa primăria fără edil.

„Legătura cu PDL s-a întrerupt total, dar nu pot să las acum un om cu pregătirea lui Bogdan (n.r. – Adrian Bogdan, viceprimar), singur la conducerea Primăriei. În schimb, PDL poate să facă ce vrea, să mă excludă de 10 ori dacă vor”, a spus Mugurel Sârbu.

Principalul motiv pentru alegerea candidaturii ca independent, potrivit lui Mugurel Sârbu, este decizia luată de BPJ, al PDL, în şedinţa de joi, prin care s-a dispus ca primarul să continue relaţia de colaborare cu viceprimarul Adrian Bogdan:”Din păcate, decizia comunicată BPJ-ului mi-a confirmat că solicitările mele sunt neglijate, nu sunt luate în considerare şi de aceea consider că elementele care mă legau pe mine de partid au dispărut.”

„PDL Alba şi, în principal, Mircea Hava nu realizează că eu nu am nevoie de PDL, ci PDL are nevoie de mine. Când am făcut pasul către PDL, le-am spus că nu voi fi niciodată un yesman, iar acum mi-am dat seama foarte clar că eu în acest partid nu sunt dorit”, a precizat Sârbu.

Acesta a mai spus că „deşi întotdeauna am avut o relaţie bună cu Ion Dumitrel, de joi, ziua în care a fost şedinţa BPJ, acesta nu-mi răspunde la telefon, ceea ce mi se pare foarte ciudat. Nu e nici o problemă, nu-l voi mai suna nici eu, niciodată… nu înţeleg de ce a avut această atitudine, sunt mâhnit că, chiar dacă sunt lucruri împotriva părerii tale, trebuie să ai verticalitate şi deschiderea necesară ca să poţi să vorbeşti”.

În ceea ce priveşte aşa-zisele tabere din PDL, de susţinere a diferiţilor candidaţi pentru Primăria Sebeş, Mugurel Sârbu susţine că: „În prezent, nu este vorba despre o luptă în PDL Alba, ci o luptă între partidul cetăţenilor municipiului Sebeş, din care fac parte şi eu, şi şmecheriile unora care vor să subjuge cetăţenii şi să pună mâna pe bugetul oraşului”.

Mugurel Sârbu a mai făcut referiri la Mircea Hava, pe care l-a numit „un baron şef” şi un „şmecher în politică”: „Hava care, încă o dată, considerându-se un şmecher în politică, crede că prin astfel de jocuri îşi etalează calităţile sale politice. Eu cred că îşi etalează orice, în afară de calităţi… vă promit că în calitatea mea de independent de aici încolo voi încerca să fac o radiografie a acestor probleme şi am să le spun. Eu m-am săturat să fiu în faza în care constat o serie de lucruri care nu sunt corecte, dar, din cauza apartenenţei la un partid, să fiu în faza în care să nu le spun”.

În ceea ce priveşte eventuala plecare a lui Sârbu la alte partide, acesta susţine că deocamdată nu ia în discuţie alte variante şi că rămâne pentru soluţia de independent, până la alegeri.

Vizionaţi declaraţia lui Mugurel Sârbu vizavi la plecarea sa din PDL şi candidatura ca independent la Primăria Alba Iulia:ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

4 Comentarii

4 Comments

 1. Cisi

  luni, 27.02.2012 at 12:54

  Sarbule , ne crezi prosti ?
  Nici in ultimul ceas nu renunti la CIOLAN.
  Auzi ce gargara are Sarbu asta : bugetul … sa nu-l lase…pe mana cui ma traseistule ?
  Ai vrea cumva sa fie pe veci al tau ? Nu vezi cum te dai de gol gainarelule ? Tot HOTUL striga hot

 2. gara

  luni, 27.02.2012 at 12:59

  ***** la OUA si GAINAT scandalagiule de Galbenel
  Tu nu vezi ma ca nu te mai vrea NIMENI in Seghis
  Da bani cat mai poti pe atribuiri directe la Zenu , la ….ca oricum DNA-ul e’ pe tine *******

 3. Ion

  luni, 27.02.2012 at 13:03

  Rau ai ajuns Mugurele
  Dar si mai rau vei ajunge pt ca nu stii sa pierzi cu DEMNITATE (oricum nu sti ce inseamna)

 4. Gigel

  miercuri, 04.04.2012 at 20:52

  ******demnitar de cacao ce esti!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Austria interzice, de joi, cursele aeriene directe din România și alte 9 țări. A actualizat lista statelor cu risc COVID

Publicat

Austria va interzice începând de joi, 16 iulie, cursele aeriene regulate directe din zece state, printre care România şi toate ţările din Balcanii de Vest, conform unui ordin al ministrului sănătăţii, Rudolf Anschober, informează marţi agenţia APA.

Ordinul actualizează lista ţărilor considerate cu ‘risc de ‘SARS-CoV-2’, care cuprinde acum 18 state.

Pe listă au fost adăugate zece ţări: Bulgaria, România, Republica Moldova, toate statele din Balcanii de Vest, precum şi Egipt.

În schimb, de joi vor putea fi reluate zborurile din regiunea italiană Lombardia.

Potrivit APA, sunt de aşteptat efecte semnificative asupra reţelei de legături aeriene ale companiei Austrian Airlines, ale cărei curse pe relaţiile Belgrad, Bucureşti, Cairo, Podgorica, Sarajevo, Sibiu, Skopje, Sofia, Tirana şi Varna spre Vienna-Schwechat vor rămâne anulate cel puţin până la sfârşitul lunii iulie.

Rămân în continuare interzise zborurile dinspre Belarus, China, Marea Britanie, Iran, Portugalia, Rusia, Suedia şi Ucraina.

Vor fi totuşi exceptate anumite categorii de curse aeriene: cele considerate în interesul Republicii Austriece, precum şi cele care transportă mărfuri, bolnavi, cetăţeni austrieci repatriaţi, personal de îngrijire sau muncitori sezonieri în agricultură.

sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Inițiativa civică ”Fără penali în funcții publice”, la vot în Parlament. Florin Roman: ”Nu o murdăriți cu sigle de partid”

Publicat

Deputatul de Alba, Florin Roman, a intervenit marți la dezbaterea parlamentară legată de inițiativa ”Fără penali în funcții publice”, imediat după liderul USR, Dan Barna.

Roman a insistat că este o inițiativă civică și a cerut să nu fie ”murdărită” cu sigle de partid. 

„Suntem în faţa unui moment autentic istoric. (…) Fiecare pas a fost o luptă. Iată că am ajuns în acest moment în care mai trebuie să facem doi paşi. (…) Încurajez să facem aceşti paşi. În privinţa alegerilor, îndemn cetăţenii să se pronunţe asupra acestei iniţiatice de igienă morală”, a spus Dan Barna.

”Mi-aș fi dorit ca această inițiativă să nu fie pătată politic. Cei care au semnat, au primit un cap de tabel, fără sigle politice. Lăsați-o să rămână civică, nu o murdăriți cu sigle de partid” a spus Roman.

Deputatul a mai explicat că votarea acestei inițiative nu presupune automat intrarea ei imediată în vigoare. Acesta a spus că sunt mai mulți pași de urmat până când va fi aplicată și probabil că va fi amânată mult timp după termenele normale.

După intervenția lui Roman, reprezentanții PSD au anunțat că vor vota inițiativa și că ei au fost cei care au pus-o pe ordinea de zi.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Înscrieri la Școala Postliceală Sanitară din Alba Iulia. Cum poți obține calificarea de asistent medical generalist

Publicat

medic calculator

În această perioadă se fac înscrieri la Școala Postliceală Sanitară din Alba Iulia, pentru anul școlar 2020-2021. Cei care doresc să obțină calificarea de asistent medical generalist și să aibă opțiunea de a se angaja, la finalul celor trei ani de studii, pe posturi din unități medicale din județ și din țară, se pot adresa unității de învățământ.

Potrivit directorului școlii, unitatea are singura clasă de profil din județ, cu finanțare de la bugetul de stat, cu 28 de locuri. Pentru anul școlar următor, mai este disponibilă o clasă, tot cu 28 de locuri, cu taxă.

Înscrierile se fac la sediul Școlii Postliceale Sanitare din Alba Iulia, strada Tudor Vladimirescu nr. 39, corp G, în zilele de marți și joi, orele 16.00-18.00, până în 28 august.

Dosarul de înscriere trebuie să cuprindă următoarele documente:

 • copii după actele de absolvire a studiilor, foaie matricolă;
 • certificat de naștere (în copie) și certificat de căsătorie, în copie (dacă este cazul);
 • copie carte de identitate sau buletin de identitate
 • adeverința medicală din care rezultă că solicitantul este apt(ă) pentru înscrierea în învățământ;
 • dosar plic.

Informații suplimentare, la telefon 0258.812.836, marțea și joia, între orele 16.00-18.00.

Potrivit reprezentanților școlii, dacă numărul candidaților înscriși depășește numărul de 28 de locuri bugetate, se va organiza o procedură de selecție, ce va fi stabilită și comunicată în timp util.

Sursa citată a precizat că peste 85% dintre posturile de asistenți medicali scoase la concurs până acum în unitățile sanitare din județ au fost ocupate de absolvenți ai Școlii Postliceale Sanitare Alba Iulia.

Școala a fost înființată în anul 1990 și acreditată încă de la înființare. Este prima și cea mai veche școală postliceală sanitară din județ, cu o tradiție de 30 ani.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Bărbat din Alba, prins în timp ce transporta ilegal lemn, cu o autoutilitară, în județul Bihor

Publicat

Un bărbat din Arieșeni a fost sancționat de polițiștii și jandarmii din Bihor, după ce a transportat ilegal cherestea, de mai multe ori, cu o autoutilitară. A fost oprit în trafic pe DN76, la Ștei.

Potrivit IPJ Bihor, duminică, în jurul orei 16.15, poliţiştii din Ștei împreună cu jandarmi bihoreni au depistat în trafic, pe DN 76, un bărbat de 43 de ani, din comuna Arieşeni, judeţul Alba, în timp ce conducea o autoutilitară cu care transporta, în mod repetat, în baza aceluiaşi aviz, 4,1 metri cubi de cherestea, specia brad, în valoare de 2.947,9 lei.

Cel în cauză a fost sancționat contravenţional conform prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat în custodia Ocolului Silvic Sudrigiu.

foto: arhivă

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate