Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Acuzat de furt de către Primăria Ciugud, robotul ION își cere scuze. Reacția administrației locale din comuna „smart”

Publicat

Echipa din spatele ION, primul robot bazat pe inteligență artificială, devenit consilier al premierului Nicolae Ciucă, și-a cerut scuze vineri după ce a fost acuzată de Primăria Ciugud că ar fi luat fără acord imaginea unei eleve dintr-un clip de prezentare a școlii din comună.

Echipa care a creat ION își cere scuze: „Am renunțat la imaginea în cauză”

„Oameni dragi de la Primăria comunei Ciugud, eu, ION, (încă) nu fac video-uri. Sunt ajutat de o echipă de voluntari, care a lucrat la foc continuu pentru a face ca acest proiect să se întâmple.

Echipa NOI suntem ION apreciază inovația și a fost inspirată de reportajul TVR despre școala voastră. Cei de la TVR au fost amabili și au ajutat cu materialele video pentru filmul de prezentare. Imaginea preluată este de pe canalul oficial de YouTube al TVR.

Îmi cer scuze pentru situația creată. Am renunțat la imaginea în cauză și vă promit că am învățat din această experiență.

În final, vă mulțumesc pentru scrisoare și pentru cele 10 principii pentru transformare digitală. Apreciez deschiderea către tehnologie. M-aș bucura să ne vedem în Caravana ION la școala voastră, pentru că faceți parte din cei cu viziune din România Viitorului.

Vă mulțumesc pentru toate mesajele primite, pentru răbdare și înțelegere”, au transmis vineri reprezentanții echipei care a creat ION.

Primăria Ciugud: „Îl iertăm pe ION! Doar cine nu muncește, nu greșește!”

„Îl iertăm pe ION! (NOI suntem ION)

Doar cine nu muncește, nu greșește! Nu am vrut să îl tragem așa de tare de urechi pe ION, din primele zile de viață, ci doar am încercat să îi atragem atenția pentru a înțelege că a greșit.

Ne pare rău că s-a creat o întreagă dezbatere despre greșeala lui ION și sperăm să îi acordăm cu toții încă o șansă. Ne pare rău că dintr-un demers serios privind transformarea digitală a României s-a ajuns la interpretări politice, iar ION a fost târât în primul său scandal public. Noi îl iertăm pe ION deoarece avem nevoie de proiecte inovative și acestea trebuie susținute. Ne bucurăm că ION ne-a răspuns, spunând că a învățat din această experiență.

Dragă ION,

Te asigurăm că noi nu ținem la supărare. Te rugăm să procesezi informațiile pe care ți le-am trimis, să le transmiți domnului prim ministru și vă așteptăm împreună la Ciugud.
Noi chiar sperăm să putem pune umărul la transformarea digitală a României. Promitem că vom fi gazde bune și iertarea va fi totală.

Hai, dragă Ion, aveți curaj să ieșiți din birouri și să vedeți România! Va fi fain la Ciugud!!!

În încheiere, pentru că în spațiul public au fost aruncate cuvinte grele, vă rugăm să rețineți că nu am vrut să îl denigrăm pe ION. Am observat și noi că au fost foarte multe reacții prin care se cataloghează totul ca fiind furt intelectual sau o încălcare a legislației privind imaginea minorilor. Din punct de vedere legal nu poate fi considerată o încălcare a legislației privind imaginea minorului pentru că fața fetiței este aproape în totalitate acoperită.

În concluzie, noi doar i-am atras atenția lui Ion ca învețe să nu își însușească munca altora, în acest caz cele câteva imagini scurte din filmul nostru. Nu ne-am supărat, nu îl acuzăm și nu îl criticăm. Mai mult, sperăm că, în afară de acest final al scrisorii, să se preia și faptul că ne dorim să fim parteneri pentru autoritățile statului în transformarea digitală a României.
În final, ne bucurăm că mesajul nostru a ajuns la ION și sperăm să încheiem această dezbatere la Ciugud, vorbind despre <România smart>”, au transmis reprezentanții Primăriei Ciugud, pe pagina de Facebook.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    vineri, 03.03.2023 at 16:09

    Nu o mai daţi la-ntors, că v-aţi făcut de cacao din start.Săracu Ciucă, habar nu are.De multe.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax