Connect with us
Publicitate

BLAJ

Acuzații de abuz sexual, la un centru de plasament din Blaj. O fetiță de 9 ani ar fi victima unui băiat de 18 ani

Publicat

Preşedintele Consiliului Tinerilor Instituţionalizaţi, Vişinel Bălan, semnalează că o fetiţă de 9 ani de la un centru de plasament din Blaj e abuzată sexual de un băiat de 18 ani şi acuză că, deşi psihologul şcolii a sesizat Directia Generală pentru Protecţia Copilului, nu a existat nici un rezultat. De asemenea, el susţine că şeful centrului ar fi spus că sunt ”atingeri nevinovate”.

Fețița a venit la școală cu un ochi vânăt, a scris acesta pe contul său de Facebook. Șeful centrului de plasament ar fi spus că ”e vorba despre atingeri nevinovate”.

Postarea lui Vișinel Bălan:

”Abuzurile sexuale sunt considerate atingeri nevinovate.

Așa justifică, șeful unui centru de plasament din Jud. Alba, comportamentul unui tânăr de 18 ani împotriva unei fetițe de 9 ani.

În urma întâlnirii cu psihologul școlii, aceasta a sesizat DGASPC Alba, însă fără rezultat. Șeful de centru de la Centrul de plasament din Blaj nu s-a lăsat prea impresionat de gestul cadrului didactic și fata continuă să vină la școală din ce în ce mai traumatizată. Ieri a venit vânată la ochi. Azi, oare cum va veni la școală?

Felicit comportamentul cadrului didactic în a sesiza instituția de ocrotire cu privire la acest abuz.

În calitate de Președinte la Consiliul Tinerilor Instituționalizați voi sesiza instituțiile de control pentru a interveni în acest caz. Refuz să cred că o să mai avem încă un copil pierdut în sistem.

O rog pe doamna ministru Gabriela Firea să mă ajute în această speță. Avem datoria morală să protejăm pe cei vulnerabili, fără apărare. Doamna Florica Cherecheș, Președinte al ANDPDCA, vă rog să verificați când s-a efectuat un control la DGASPC Alba.

Retoric, cineva face, pe bune, controale în aceste lagăre de exterminare emoțională și psihică a copiilor abandonați?”

foto: arhivă, rol ilustrativ

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax