Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Acuzaţii de la Curtea de Conturi pentru băncile de locuinţe. Ar folosi subvenţiile de la stat drept bonificaţii la depozite

Publicat

casa ipoteca banca Curtea de Conturi suspectează cele două bănci pentru locuinţe din România că şi-au vândut produsele către minori şi vârstnici şi că folosesc subvenţiile de la stat pentru bonificaţie la depozite. În loc să se construiască locuinţe, subvenţiile s-au transformat în bonusuri de 25% dobândă, acordate inclusiv copiilor.

Subvenţiile de 800 milioane lei ar fi trebuit să contribuie la con­strucţia şi renovare a mii de locuinţe, dar sistemul s-a trans­format într-unul de bo­nusare cu 25% pe an a depozitelor ban­care pe banii statului.

Corectitudinea funcţionării siste­mu­lui de economisire-creditare, apărut pe piaţa românească în urmă cu zece ani, este pusă la îndoială de Curtea de Conturi, care a demarat o investigaţie la băncile pentru locuinţe, potrivit unor surse din piaţa financiară.

Sistemul de economisire-creditare pen­tru locuinţe din România include numai două bănci, BCR Banca pentru Lo­cuinţe şi Raiffeisen Banca pentru Locuinţe, instituţii care aveau la finalul anului trecut circa 600.000 de clienţi.

Curtea de Conturi suspectează băncile pentru locuinţe că şi-ar fi vân­dut produsele către copii minori şi vârst­nici, adică tocmai unor persoane care nu se încadrează la astfel de sche­me de economisire-creditare.

surse: realitatea.net, zf.,ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax