Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Acuzații de „sifonare a banului public”: Liberalul Mihai Nicușor îl învinuiește pe primarul din Șibot de nerespectarea legii achizițiilor publice

Publicat

Un conflict politic perpetuat în comuna Șibot între primarul democrat-liberal Ilie Tomuș și viceprimarul liberal Dacian Herlea, pe subiectul introducerii apei în satul Balomir, l-a supărat pe consilierul județean Mihai Nicușor și l-a determinat să pună lupa pe activitățile primarului comunei. În conferința de presă de vineri a PNL Alba, el a făcut publice câteva aspecte de „sifonare a banului public”.

„Ca și consilier județean am făcut niște vizite în teritoriu în zona comunei Șibot și am rămas neplăcut surprins de discuțiile cu cetățenii, care spuneau că reprezentanții PNL, respectiv viceprimarul Dacian Herlea, ar vrea să oprească apa pe un canal din satul Balomir. Una dintre promisiunile electorale a fost aceasta, de a introduce apa în Balomie, promisiune pe care a respectat-o viceprimarul Herlea și probabil, din invidie, primarul Ilie Tomuș i-a dezinformat pe cetățeni că noi am vrea să oprim apa pe acolo”, a declarat Mihai Nicușor.

Indignat de acest fapt, consilierul a început o investigație a activității primarului din Șibot, prin care a descoperit un contracat de prestări servicii, încheiat fără respectarea procedurilor legale privind achizițiile publice. Acesta susține că este vorba despre un contract de contabilitate, a cărui valoare este de 5.000 lei pe lună, în condițiile în care aceeași firmă prestează același serviciu și în comuna Scărișoara, la suma de 1.700 lei pe lună.

„Am aflat cu surprindere că Ilie Tomuș a încheiat un contract de prestări servicii de contabilitate cu o firmă, pentru suma de 5.000 lei pe lună, în condiițile în care există un post de contabil în primărie. Curios este însă că aceeași firmă prestează aceleași servicii la o sumă de 1.700 lei pe lună în comuna Scărișoara. Comunele sunt apropiate ca număr de locuitori, deci volumul de muncă e aproximativ egal”, a declarat Mihai Nicușor.

„Interesant este faptul că acest contract nu a fost supus aprobării Consiliului Local, a fost făcut unilateral de domnul primar. În momentul în care se face o descentralizare de serviciu este normal să se aprobe o nouă organigramă. Aceast organigramă nu a fost supusă aprobării Consiliului Local Șibot, domnul primar luându-și dreptul de a conduce autoritar și fără a respecta legislația în vigoare. Nu am cunoștință să se fi organizat una din procedurile legale privind achizițiile publice. Chiar dacă este o achiziție directă, aceasta trebuia făcută public, cu mai multe oferte”, a adăugat acesta.

Vorbind despre firmele „favorite” ale primarului, Mihai Nicușor a mai făcut o precizare: „Firma Romana Costin, a consilierei locale, președinta PNȚCD, Cosmina Rațiu Matei, a livrat către primăria Șibot în perioada 2010-2012 marfă în valoare de peste 1 miliard de lei vechi, care înseamnă de fapt bugetul comunei pe un an, din taxe și impozite locale. Consider că acest contract este un mijloc de sifonare a banului public. Îi atrag atenția domnului primar din Șibot că trebuie să dea dovadă de transparență în ceea ce privește achizițiile publice și îi mai spun că mambrii Consiliului Local, liberali, niciodată nu îi vor da votul atunci când vor considera că banul public nu este cheltuit așa cum ar trebui, transparent”, a adăugat consilierul județean.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. O femeie

    sâmbătă, 17.08.2013 at 10:07

    Domnule Nicusor Mihai,..daca ce spui e adevarat,UNDE I CURTEA DE CONTURI?,UNDE SINT ORGANELE COMPETENTE??,de ce nu isi fac treaba?..sau e o batalie politica,de genul:(nu taci am un as impotriva ta).Imi pare rau dar nu mai merge cu birfe gen tata Floare…VREM FAPTE….Rezolvati pe cale legala aceste probleme
    si veti fi credibili,,,Daca ramine la nivel de birfa sinteti la fel.

  2. nickk

    duminică, 18.08.2013 at 00:26

    Cine si-a gasit s-a vorbesca PE PRETENUL LUI TEBAN ADRIAN PRIMAR DIN CUGIR DE CE NU IL DA IN VILEAG CA,DE CITIVA ANII FAC MANARII CU CONTRACTELE SI CA, TOT ACEASI FIRMA REPARA DRUMURILE SI TROTOARELE…

  3. Ion

    duminică, 18.08.2013 at 06:31

    CURTEA DE CONTURI DOARME! DORMI IN PACE CURTE DE CONTURI! Mai sunt institutii care sifoneaza …???!!! O privire atenta….

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax