Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Acuzații de viol la Căminul de vârstnici din Alba Iulia. Un bătrân ar fi profitat de o femeie fără discernământ

Publicat

Caz scandalos la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Alba Iulia. Un bătrân este judecat pentru viol, după ce ar fi întreținut un raport sexual cu o altă vârstnică din centru, care nu avea discernământ și nu și-a putut da acordul în ceea ce privește o relație sexuală.

Deși procesul a fost încetat la Judecătoria Alba Iulia, deoarece magistrații au considerat că nu există o plângere din partea victimei, judecătorii de la Curtea de Apel au fost de altă părere și au decis reînceperea procesului.

Alexandru F, un bătrân internat la Centrul de Vârstnici din Alba Iulia a fost trimis în judecată la sfârșitul anului 2017 pentru viol, după ce ar fi întreținut un raport sexual cu o altă femeie instituționalizată, dar care din cauza unor probleme de sănătate nu și-a putut da consimțământul.

Potrivit reprezentanților Parchetului Judecătoriei Alba Iulia ” la data de 06.02.2017, în jurul orei 12:00, în timp ce se aflau instituționalizați în cadrul Căminului pentru persoane vârstnice din mun. Alba Iulia, str. Lalelelor, nr 60, jud. Alba, inculpatul F.A. a întreținut un raport sexual normal în toaleta camerei C11 cu persoana vătămată T.G, profitând de faptul că aceasta avea discernământul abolit, suferea de demență și nu avea capcitatea de a-și exprima consimțământul în mod valabil.”

Dosarul a avut pe rolul Judecătoriei Alba Iulia o primă ședință în data de 30 martie 2018, dar în data de 5 octombrie a aceluiași an, magistrații au decis încetarea procesului de judecata deoarece nu exista o plângere din partea victimei.

”Tip solutie: lipseşte plângerea prealabilă a persoanei vătămate, autorizarea sau sesizarea organului competent ori altă condiţie prevăzută de lege.
Solutia pe scurt:(….) încetează procesul penal cu privire la inculpatul F. Alexandru, …., pentru săvârşirea infracţiunii de viol, ca urmare a constatării lipsei plângerii penale prealabile a persoanei vătămate T. G” se arată în decizia judecătoriei Alba Iulia, din data de 5 octombrie. 

Totuși, procurorii de la Judecătoria Alba Iulia au făcut apel la decizia magistraților și dosarul s-a mutat pe rolul Curții de Apel Alba Iulia.

Magistrații de la Curte au admis cererea făcută de procurori și au trimis spre rejudecare dosarul la Judecătoria Alba Iulia.

”Trimitere cu rejudecare, (…) admite apelurile formulate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia şi de – împotriva Sentinţei penale nr. 439/05.10.2018 pronunţată de Judecătoria Alba Iulia în dosarul penal nr. 7984/176/2017 şi în consecinţă: Desfiinţează sentinţa penală atacată în totalitate şi dispune trimiterea cauzei spre rejudecare aceleiaşi instanţe de fond- Judecătoria Alba Iulia, judecata urmând a se relua de la termenul din data de 07.09.2018.” se arată în decizia judecatorilor de la instanța superioară din Alba Iulia, din data de 27 martie 2019.

După cum arată și decizia definitivă a Curții, judecata bătrânului care ar fi violat o femeie fără discernământ într-o baie a Căminului pentru persoane Vârstnice din Alba Iulia va reîncepe la Judecătorie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax