Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Acuzații grave la Zlatna. Firma familiei primarului și-a reînnoit contractul pentru o covrigărie în sediul Primăriei

Publicat


primarie nu covrigărie

Acuzații grave ale unui consilier local din Zlatna. Acesta spune că printr-o hotărâre de consiliu local inițiată de viceprimarul localității, familia primarului Silviu Ponoran ar fi primit pentru 10 ani aproximativ 100 de metri pătrați din clădirea primăriei, pentru o covrigărie. Este vorba de fapt despre prelungirea unui contract care umează să expire în acest an, covrigăria funcționând deja acolo de mai multă vreme.

Consilierul local Gheorghe Florin Crișan a scris pe contul său de Facebook că viceprimarul orașului, Nicolae Clonța, este cel care a inițiat o hotărâre de consiliu în acest sens.  Crișan a mai evidențiat și modul în care colegii săi au votat proiectul și de ce.

Potrivit hotărârii primăriei, chiria este stabilită la 970 de lei pe lună, adică 203,66 euro, urmând să fie indexată anual cu inflația. Firma SC Sponi SRL avea două contracte de închiriere pentru spațiile respective încă din 1999, respectiv 2001, care urmau să expire. Este vorba despre un spațiu de 69 de metri pătrați și de un alt spațiu de 23 de metri pătrați. Hotărârea propune încheierea unui nou contract, comun pentru ambele spații, ”pentru simplificarea procedurilor de plată a chiriei. 

În preambulul hotărârii, se precizează că firma a fost înființată în 1991, are 36 de angajați și patru puncte de lucru. ”Prin perseverența sa a adus un aport semnificativ la dezvoltarea economico-socială a localității și o contribuție constantă la bugetul local, prin plata impozitelor și taxelor”, mai motivează inițiatorul.

Postarea consilierului

”În ședința de Consiliu Local, din 18.04.2019, pe ordinea de zi a fost “bagat” primul proiect de hotărâre de Consiliu Local (HCL), cel puțin din ultimii 3 ani, al domnului viceprimar Clonța. Bineînțeles, că nu era ceva pentru a-i ajuta pe zlatneni, ci era un proiect de HCL care să ajute familia Ponoran.

Mai exact, familia Ponoran a vrut (și cel putin pentru moment a reușit) să închirieze pe 10 ani, aproximativ 100 metri pătrați din sediul primariei, pentru covrigaria familiei.

Astăzi nu vreau să vă reamintesc cât de imoral e ca Primaria să-i închirieze familiei primarului spațiu în primărie, fără nicio licitație. Chiar nu cred că mai poate aduce cineva vreun contraargument. Astăzi, vreau să vă povestesc despre atitudinea consilierilor locali ai opoziției.

hoatarare pag 1

Despre cei ai “majorității lui Ponoran” (Pnl+Pnțcd) nu am ce să vă spun, decât că, la fel ca de fiecare dată, aceștia fac ce vrea Ponoran, fără a se opune, fără a avea o părere proprie (sau, poate, părerile lor sunt de fiecare dată identice cu ale lui Ponoran).

Așadar, să revenim la consilierii opoziției. Unul dintre ei a lipsit (motivat) de la sedință: Claudiu Halmaciu. Unul dintre ceilalți 5 ne-a spus ca el nu poate sa voteze împotriva lui Ponoran din mai multe motive: pentru ca are afaceri care uneori se “întilnesc” cu primaria, că s-ar putea ca primaria să monteze camere pe strada sa și sa-i afecteze astfel afacerile, ca în urma cu vreo cațiva ani un alt consilier i s-ar fi opus lui Ponoran iar acest gest la “dus” la faliment și nu mai știu câte alte asftel de argumente.

Un alt consilier al opoziției ne-a reamintit de cate ori i-a facut Ponoran rau lui și că, cu siguranța, va vota împotriva proiectului imoral de HCL.

Apoi, la 10 minute dupa ce a facut aceste afirmații și după ce l-a auzit pe celălalt coleg consilier cum se “dadea de ceasul morții”, a votat pentru covrigaria familiei Ponoran.

Concluziile trageți-le dumneavoastră, cei care ne-ați votat să vă reprezentam în Consiliul Local. Cați dintre noi apărăm interesele orașului și câți dintre noi suntem în Consiliul Local pentru a apara interesele familiei Ponoran sau propriile interese.

hot pag 2

Lista consilierilor și modul cum au votat ei pentru ca familia Ponoran să vândă covrigi încă 10 ani în sediul Primariei:

PENTRU: 7 consilieri Pnl+2 consilieri Pntcd
ABSENT : Claudiu Halmaciu
ÎMPOTRIVĂ: Eu (Florin Crișan), Costica Porcar si Florin Nistor
ABȚINERE: Sabin Teodorescu
PENTRU: Daniel Demenic

PS 1: Florin Nistor mi-a spus că Daniel Demenic a fost suparat după ședința din februarie ca eu nu am spus pe FB numele consilierilor și modul cum au votat. Am facut-o acum și o să o fac de fiecare dată de acum înainte.
PS 2: Înca nu s-a terminat “domnilor” lipsiți de moralitate. Cât timp vor mai fi căi legale de atac, cel putin eu, mă voi folosi de toate” a scris pe pagina de Facebook, Gheorghe Florin Crișan, consilier local din Zlatna.

Sursă foto: Facebook, Crișan Gheorghe Florin


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Cum îți dai seama când ești mințit în mediul online? Ghid practic pentru identificarea știrilor false

Publicat

femeie calculator laptop

Dezinformarea nu e o glumă și este nevoie să contribuim cu toții pentru a pune capăt răspândirii ei, consideră Comisia Europeană. Iată câteva sfaturi practice care vă ajuta să identificați dezinformarea în mediul online, oferite de siteul instituției: Una dintre cele mai mari provocări cu care ne confruntăm în zilele noastre este lupta împotriva dezinformării […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Din Alba, la Marea Adriatică în mai puțin de 8 ore. O autostradă se construiește rapid între Serbia și Muntenegru

Publicat

a

Locuitorii Județului Alba vor ajunge la mare, pe autostradă, în mai puţin de opt ore. Dar nu este vorba de Marea Neagră, ci de Marea Adriatică, în Muntenegru. În acest moment se află în construcţie autostrada sârbo-muntenegreană Belgrad-Bar, pe o lungime de 445 de kilometri. Autostrada va lega capitala Serbiei de principalul port maritim din […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

”Necunoscuții” care au contribuit la dotarea Spitalului Județean Alba. Donații și sponsorizări de aproape 300.000 de lei în 2018

Publicat

d

Nu i-a lăudat nimeni și nici nu au cerut asta. Oameni, companii, asociații s-au implicat în dotarea Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia cu echipamente medicale care să ajute la diagnosticarea mai precisă a pacienților. Alba24 a descoperit, într-un document intern al spitalului, lista celor care ai contribuit în anul 2018, la dotarea unor […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

S-au inaugurat primii 137 km din Via Transilvanica. S-a montat borna de început a traseului care trece și prin Alba Iulia

Publicat

De

transilvanica

Cei 137 de kilometri din judeţul Suceava incluşi în Via Transilvanica au fost inauguraţi, luni, la Putna, prin montarea unei borne de început al traseului de pelerinaj de 1.000 de kilometri care trece și prin Alba Iulia. Inaugurarea a avut loc în prezenţa actorului Marcel Iureş, a ministrului Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, stareţului Mănăstirii […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate