Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Adio, absenţe: Elevii din Alba vor avea acces în licee pe bază de cartelă magnetică

Publicat

Liceele din Alba Iulia vor trebui să se doteze în această toamnă cu echipamente de acces pe bază de cartelă magnetică. Iniţiativa aparţine Ministerului Educaţiei, care doreşte să reducă în acest fel numărul absenţelor la elevi, iar unităţile şcolare vor trebui să se supună până în semestrul II al anului şcolar în curs.

Măsurile Ministerului Educaţiei se aplică momentan doar liceelor şi nu şi celorlalte unităţi de învăţământ, iar cheltuielile de dotare cu aceste echipamente vor fi suportate de fiecare liceu în parte. Potrivit inspectorului general al ISJ Alba, Cornel Sandu, aceste echipamente implică costuri de aproximativ 15 milioane de lei pentru fiecare instituţie iar softul, în care este inclus un calculator şi un cititor de carduri, este conceput de un specialist din Miercurea Ciuc.

Şcolile care vor implementa sistemul pe baza cartelei magnetice vor putea să-şi monitorizeze mult mai uşor elevii. Astfel, la doar cinci minute de la intrarea în şcoală şi de la validarea cartelei, prezenţa elevilor va fi înregistrată într-un catalog care intră în posesia tuturor profesorilor şi a dirigintelui.

Mai mult, persoanele care nu sunt nici elevi, nici angajaţi al şcolii nu vor putea avea acces în unitatea de învăţământ, ceea ce sporeşte gradul de securitate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. toma

    sâmbătă, 17.09.2011 at 08:25

    Bani aruncati. Propun GPS – ul.

  2. Bogdan

    luni, 19.09.2011 at 15:33

    Cum sa fentezi acest sistem: mergi dimineata la scoala, treci cartela mangetica pe langa aparatul respectiv, apoi pleci acasa. Cand se termina orele revii la scoala si treci din nou cartela prin fata aparatului. Cel mai bine e sa nu se implementeze acest sistem pentru ca sunt bani aruncati degeaba. Oricum cine vrea sa invete sta la scoala, iar ceilalti fac ce vor

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax