Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Adio, distracție de vară? Parlamentarii PDL vor desființarea vacanței elevilor pe motiv că e prea lungă față de concediile părinților

Publicat

Vacanța de vară a elevilor este prea lungă în comparație cu numărul de zile libere ale părinților. Acesta este argumentul principal al unei propuneri venite din partea unui grup de parlamentari PDL, de desființare a vacanței de vară și de înlocuire a ei cu o școală de vară. Mai mult, aceștia consideră că vara este o perioadă în care mulți copii rămân nesupravegheați și se expun riscurilor de a se alătura unor anturaje dubioase sau de a petrece prea mult timp în fața televizoarelor.

Parlamentarii vor să desființeze vacanța de vara, pe motiv că trei luni în care elevii nu merg la cursuri înseamna prea mult, comparativ cu zilele libere ale părinților care au concedii doar câteva săptămâni.

Mai mulți parlamentari PDL propun ca elevii să meargă la școală și în timpul vacanței de vară, motiv pentru care au propus un proiect de lege care prevede înființarea unei școli de vară.

Parlamentarii care au venit cu ideea consideră că o vacanță de trei luni este prea mult pentru elevi, dat fiind că părinții au concedii de două, trei sau patru săptămâni, iar în restul perioadei, cei care au grijă de micuți sunt la serviciu iar copiii rămân nesupravegheați, informează rtv.net. În timpul în care nu sunt în grija unui adult, elevii ar putea sta prea mult în fața televizorului, a calculatorului sau ar putea intra în anturaje dubioase, scrie Tabu.ro.

Pentru a evita asemenea “dezastre”, democrat-liberalii cer ca în timpul verii să se organizeze cursuri, majoritatea urmând să aibă un caracter cultural-educativ. Astfel, cei mici ar putea face drumeții, ar putea merge la concerte sau ar putea vizita orașe și țări străine, spun susținătorii proiectului, potrivit sursei citate.

De asemenea, unii parlamentari PSD propun organizarea cursurilor de după școală, pe lângă biserici.

Sursa: Realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

14 Comentarii

14 Comentarii

  1. Robert

    marți, 29.10.2013 at 16:47

    Si copii a caror parinti nu lucreaza ?

    Sa dea lege ( ca si asa se pricep de minune la asta ) prin care sa se mareasca concediul parintilor, nu vacanta copiilor. Oricum, pe zi ce trece raman tot mai surprins de incompetenta celor de la conducere.

  2. Daniel

    marți, 29.10.2013 at 17:47

    Eu consider ca asta e util doar pentru elevii care au rezultate rele la invatatura in rest asta e privare de libertate si este impotriva drepturilor omului.

  3. Kuhn Rico

    marți, 29.10.2013 at 18:01

    Contra!Vacanta de Vara trebuie sa ramana la fel, daca nu va ramane, ar incepe o adevarata revolutie a elevilor. Eu unul nu as mai merge deloc la scoala.

    • Ioana

      miercuri, 30.10.2013 at 19:20

      Tu oricum nu mergi la scoala :))

  4. Mira

    marți, 29.10.2013 at 19:32

    Daca vor desfiinta vacantele elevilor , adio copilarie frumoasa :-j . Acesti copii nu sunt nici roboti , parerea mea este ca au nevoie si de o pauza , nu pot sa se „recreeze” doar in doua zile din week-end . N-o sa mai poata sa mearga in alte tari straine , la mare sau la munte :-j . Deja deveniti prea penibili . Sunt contra .

  5. Eu

    marți, 29.10.2013 at 19:35

    daca se aplica treaba asta, ma apuc de etnobotanice si le aprind in biserica, numai de a dracu, iau ei hotarari…

  6. Raluca

    marți, 29.10.2013 at 20:04

    Suntem elevi, nu slugi. suntem enorm de strasati in timpul anului scolar si vacanta ne este binemeritata. Domnilor parlamentari, voi cat concediu aveti si cata munca depuneti pentru acestea? Elevii intregii tari se vor revolta mult mai rau decat revolutia din ’89. Va asigur de asta.

  7. Serban Paul

    marți, 29.10.2013 at 20:27

    Eu as fi de acord daca scolile noastre ar fi dotate cu aer conditionat. Ii invit pe domni politicieni la o zi de scoala spre sfarsitul lui iunie sa vada ce inseamna scoala vara.

  8. grg

    marți, 29.10.2013 at 20:39

    eu zic ca a-ti visat urat si sa va puneti inapoi la somn ca si asa nu faceti nimic in parlament decat sa dormiti…:)

  9. Adytzu

    marți, 29.10.2013 at 20:39

    sa *** *** atat stie iei sa taie din salarii din vacante si alte cele

  10. agris

    marți, 29.10.2013 at 20:45

    In loc sa va preocupe ca acei elevi au alocatia de 42 de lei, va preocupa ca au prea multa vacanta. Dar uitati ca acesti copii au bunici, ai 2 parinti, au tot felul de activitati…sunteti de rasul lumii, ordinarilor!!!

  11. alex

    marți, 29.10.2013 at 21:20

    Penibillllllllllllllllllllllllllllllli.

  12. Remus

    marți, 29.10.2013 at 22:55

    Puneti-ne ma si o telecomanda sa stiti ca ne ducem de la scoala acasa maine poimane facem economie si la mancare din cauza ratatilor ca voi. Adica tu ti-ai trait copilaria si ne-o **** pe a nostra si asa nu ati da nimic pentru copii astea alti stau cate 11 12 intro camera 2/2 si pe voi va freaca vacanta nostra ca nu e bine domnilor parlamentari voi vreti sa avem antene si voi telecomanda zombii suntem si asa cu munca din Romania cemai hai sa le lom si vacanta copiilor ca se distreza prea mult va convine cum decurge sitemu actual si dorti sa controlati lumea sa nu se supere unu mai mare ca voi si sa va merlesca.

  13. Andrei

    miercuri, 30.10.2013 at 08:40

    Imputiti ! Pai da-ti concedii mai lungi , salarii mai mari ba mizeerabililor. Suntem pe ultimul loc pe salariul minim pe economie din Europa ! nici 200 de euro . Ca restu pana la 1000 incasati voi lunar fara sa faceti nimic si nu o ardeti de parca tara nu ar avea resurse ca tot voi le vindeti si impartiti banii intre voi si pentru noi nu faceti nimic ba jegosilor ! Abea astept sa va dam noi astia tinerii o mare bataie de cap peste cativa ani bai bosorogi prosti ! Infectilor ! Sper ca in 10 ani sa nu mai fie pic de roman in tara !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax