Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Adio „inspirație” pentru studenții din Alba Iulia. Sistem antiplagiat la Universitatea „1 Decembrie 1918”

Publicat

Urmează zile grele pentru studenții de la Universitatea  „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia care vor avea de susținut lucrări de licență, de dizertație, doctorat etc. Unitatea de învățământ s-a dotat cu un sistem antiplagiat pentru a depista dacă există surse de inspirație pe care absolvenții și le însușesc ca propria creație intelectuală. Investiția, necesară unei instituții de studii superioare, a fost în valoare de 12.000 de lei. 

„Sistemantiplagiat.ro este un program informatic pentru compararea documentelor în formatele DOC, DOCX, RTF, TXT, ODT, PPT, PPTX si PDF în format editabil. El poate fi accesat de la orice calculator care are conexiune la internet. Din contul de administrator se permite crearea unui număr nelimitat de conturi de utilizator, gestionarea acestora, precum și vizualizarea activității utilizatorilor și descărcarea de statistici. Poate verifica documente în toate limbile de circulație internațională și are funcții speciale pentru detectarea limbii române.

Documentele verificate pot fi comparate cu resursele internetului, baza de date internă a instituției, bazele de date ale altor institutii, baza de date legislativă și baza de date RefBooks, care conține peste 1.000.000 de publicații și texte din toate domeniile stiințifice și culturale”, se arată în descrierea produsului.

Sistemul emite rapoarte de similitudine în urma verificării antiplagiat, acestea cuprinzând informații referitoare la document, coeficienții de similitudine care indică procentul din text care este identic cu resursele comparate, precum și întreg textul documentului verificat, în care se regăsesc evidențiate în diferite culori fragmentele identificate de sistem.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax