Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Administraţia din Alba contribuie la organizarea Conferinţei Comitetului Militar NATO 2012. Evenimentul se desfăşoară la Sibiu

Publicat

Conferinţa din 2012 a Comitetului Militar NATO, cea mai importantă autoritate militară de consultare şi decizie la nivelul Alianţei Nord-Atlantice, după cum au precizat reprezentanţii Guvernului, se desfăşoară la Sibiu, în perioada 14-16 septembrie. Hotărârea Guvernului privind organizarea acestui eveniment a fost publicată în Monitorul Oficial, săptămâna trecută. În asigurarea fondurilor pentru cheltuieli de protocol este implicată şi administraţia publică şi centrală din Alba Iulia.

Potrivit Hotărârii Guvernului nr. 809/2012 privind organizarea şi desfăşurarea în România, la Sibiu, a Conferinţei Comitetului Militar NATO 2012, în perioada 14-16 septembrie 2012, fondurile necesare pentru cheltuielile de protocol sunt asigurate din bugetele aprobate pe anul în curs, ale Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, Ministerului Administraţiei şi Internelor, Ministerului Sănătăţii, Serviciului Român de Informaţii, Serviciului de Telecomunicaţii Speciale şi Serviciului de Protecţie şi Pază, precum şi din bugetele autorităţilor administraţiei publice centrale şi locale din Sibiu şi Alba Iulia. Acestea vor fi distribuite în funcţie de cheltuielile ce revin fiecărei instituţii pentru pregătirea, organizarea şi desfăşurarea conferinţei.

La articolul 2 din HG, se arată că, în scopul participării la conferinţă, „se aprobă invitarea în România a unui număr de 317 oficiali, personal de însoţire şi personal auxiliar străin, prin derogare de la prevederile pct. 4 din cap. I, pct. 2 si pct. 5 lit. A din cap. II din Normele privind organizarea în ţară a acţiunilor de protocol şi a unor manifestări cu caracter cultural-ştiinţific, precum şi cheltuielile ce se pot efectua în acest scop de către instituţiile publice, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 552/1991 privind normele de organizare în ţară a acţiunilor de protocol, cu modificările ulterioare”.
De asemenea, achiziţia serviciului de transport aerian internaţional al participanţilor la conferinţă, pe ruta Bruxelles – Sibiu şi retur, se efectuează cu aplicarea unor măsuri speciale de siguranţă, în conditiile legii.

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a aprobat, în 25 iunie,  organizarea conferinţei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax