Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

OCNA MUREȘ: Administraţia orașului vrea să transforme spitalul din oraş în centru medical de recuperare

Publicat

Administraţia locală din Ocna Mureş promovează o posibilă soluţie de rezolvare a problemei lipsei spitalului din oraş, închis în aprilie 2011, cu ocazia reducerilor de cheltuieli impuse de Ministerul Sănătăţii. Dat fiind potenţialul balneo-climateric al zonei, reprezentanţii Primăriei susţin varianta amenajării unui centru multifuncţional de recuperare.

Deschiderea unui spital de recuperare este o variantă cât se poate de realistă în scenariul dezvoltării economice și sociale a zonei, fiind considerată chiar o necessitate, având în vedere potențialul balneoclimateric existent și demonstrat practic o lungă perioadă de timp prin existența Băilor Sărate, susţin reprezentanţii Primăriei Ocna Mureş.

“În Ocna Mureș există potențial, voință și surse de finanțare pentru a deschide un spital de recuperare, fără însă a neglija existența unui centru multifuncțional pentru problemele medicale ale locuitorilor orașului și a celor din localitățile învecinate, în total peste 30.000 de oameni.

Crearea unui spital de recuperare în Ocna Mureș, bazat pe specificul balneoclimateric al zonei, este prioritară. Reprezintă o investiție ce poate atrage anual sume importante din tratamente medicale și de recuperare, cu servicii specifice pentru diferite forme de asistență socială, privată sau de stat.

Un spital de recuperare în Ocna Mureș este un moment important în refacerea economică și socială a orașului și a localităților înconjurătoare.

Repet, există voință. Există potențial, atât uman cât și natural. Există și surse de finanțare. Adică ceea ce este necesar pentru a crea în Ocna Mureș un spital de recuperare care să completeze un centru medical multifuncțional”, a declarat primarul Silviu Vinţeler, prezent, miercuri, la o conferinţă de presă organizată la Direcţia de Sănătate Publică Alba.

Primarul din Ocna Mureş a participat, în perioada 25-27 ianuarie 2013, la „Forumul Internaţional pentru turismul de sănătate” de la Iași, alături de specialiști și factori de decizie din domeniul turismului balneoclimateric din țară și din străinătate. În acest context, s-a promovat ideea turismului de sănătate ca formă de dezvoltare economică și socială a zonelor cu potențial balneoclimateric.

Reamintim că redeschiderea spitalului din Ocna Mureş a fost subiect de discuţii de mai mult timp, fiind şi obiectul unui proces de apartenenţă administrativă. Mai multe detalii puteţi citi aici.

Pe Sănătate.Alba24.ro puteţi afla cum intenţionează administraţia locală să atragă pensionarii în zona Ocna Mureş prin servicii balneo-climaterice.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax