Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Administraţia locală din Aiud a suplimentat bugetul alocat pentru reabilitarea străzilor din municipiu

Publicat

Municipalitatea din Aiud va aloca în acest an suma de 800.000 de lei pentru reparaţiile care includ plombări, reabilitări de străzi, asigurarea scurgerii apelor pluviale ori aducerea la cotă a căminelor de utilităţi şi implicit îmbunătăţirea circulaţiei în mai multe zone don oraş. Dacă, iniţial, suma prevăzută în bugetul local era de 550.000 de lei, prin rectificarea din luna iulie, principala modificare în bugetul Serviciului Public Administraţia Patrimoniului Local a vizat suplimentarea sumei necesare continuării intervenţiilor la drumurile din Aiud.

În urma achiziţiei publice pentru contractarea lucrărilor de către SC „Diferit” SRL Cluj Napoca, a fost demarată prima parte a lucrărilor, mai exact asfaltarea drumului către localitatea Ciumbrud şi repararea străzilor Stadionului şi Morii pe care se desfăşoară şi traficul greu. Aici, au fost lărgite benzile de sens, s-au reparat trotuarele şi au fost înlocuite bordurile deteriorate, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie.

În cadrul aceluiaşi proiect, s-a intervenit pe câteva dintre străzile din Aiud, incluzând cartierele de blocuri, unde era nevoie de reparaţii curente, la sfârşitul lunii iulie fiind realizate deja lucrări de reparaţii în sumă de 711.638,25 lei.

Săptămâna viitoare, vor fi realizate antemăsurătorile necesare execuţiei lucrărilor, care va ţine cont de costuri, priorităţi, precum şi de posibilităţile financiare efective. Valoarea estimată a lucrărilor de reabilitare a infrastructurii de drumuri depăşeşte suma de 1.000.000 lei, astfel că, pentru a realiza integral investiţia, este nevoie de o altă rectificare, cu aproximativ 200.000 lei, a bugetului pe 2011.

„Am ştiut de anul trecut că 2011 va fi, şi din punctul de vedere al bugetului local, un an extrem de greu. Dificultăţilor financiare li s-au adăugat măsurile aberante ale guvernului, haosul din ministere, învălmăşeala legislativă, iar autorităţile locale trebuie să facă faţă unor noi şi noi provocări, primarii şi consiliile locale trebuie să descurce ce au încurcat lejer cei din conducerea ţării. Totuşi, guvernanţii nu au reuşit să influenţeze chiar toate principiile de bază pe care le-am avut mereu la conceperea bugetului. Am prevăzut şi în acest an, în ciuda problemelor, sume pentru reparaţiile la drumurile din Aiud, ţinând cont de nevoia ca acestea să fie circulabile, dar fără să uităm că mai avem prevăzute şi investiţii la reţelele de utilităţi. Personal, vreau ca străzile din Aiud să fie perfecte, dar acolo unde se vor face lucrări la reţeaua de apă şi la cea de canalizare, cum sunt şi străzile Avram Iancu şi Moţilor, voi investi minimumul necesar pentru ca circulaţia să fie bună, dar fără ca banii publici să fie risipiţi. Lucrări electorale să facă alţii dacă doresc, banii aiudenilor trebuie bine chibzuiţi acum şi oricând”, a precizat Mihai Horaţiu Josan, primarul municipiului Aiud.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax