Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Administrația locală din Blaj vrea să finalizeze investițiile demarate la începutul anului. Vezi în ce stadiu se află lucrările

Publicat

Apropierea sezonului rece determină administrația locală din Blaj să intensifice ritmul de lucru, astfel încât, pe final de an, toate investițiile aflate în derulare să fie terminate. Așadar, până în acest moment, proiectul de extindere a canalizării este gata pe două străzi și alte două sunt în lucru. De asemenea, căminele culturale din Mănărade și Petrișat au fost acoperite și urmează să se treacă la lucrările din interior. Tot în această perioadă se finalizează lucrările de pietruire la drumul de hotar care face legătura între Tiur și Obârșia Tiurului.

Pentru ca iarna să nu le încurce planurile, Primăria Blaj urgentează finalizarea lucrărilor demarate la începutul anului. Astfel, poate cel mai important obiectiv al municipalității blăjene în această perioadă este realizarea extinderii canalizării menajere și construcția unei stații de epurare. Până acum, extinderea s-a realizat pe două străzi, alte două fiind în lucru.

Lucrările la cele două noi cămine culturale de la Mănărade și Petrișat sunt foarte avansate, astfel că acestea, odată acoperite, vor putea permite constructorilor să abordeze finisajul interioarelor pe tot parcursul sezonului rece.

Tot în această perioadă se apropie de recepție o investiție importantă pentru proprietarii de terenuri agricole din localitatea componentă Tiur. Se finalizează lucrările de pietruire la drumul de hotar care face legătura între Tiur și Oârșia Tiurului. Acesta va pune în valoare terenurile agricole din acea zonă și va fi de mare ajutor agricultorilor care vor avea acces mai ușor la parcelele de teren cultivate. Pe același model, în următorii doi ani, vor fi pietruite și mai apoi asfaltate și drumurile de hotar de la Mănărade și Petrișat.

O altă investiție importantă derulată de municipalitatea blăjeană, refacerea pieței mari agroalimentare, se află într-un stadiu avansat de execuție. Mai mult de 50% din lucrările de modernizare ale Pieței mari agroalimentare vor fi realizate până la sfârșitul acestui an . În primăvara anului viitor, blăjenii vor beneficia de o zonă modernă de comercializare a legumelor și fructelor.

Tot în aceste zile se finalizează și reparația străzii Dr.V. Suciu, aici fiind montate trotuare cu dale și fiind realizat un sistem de canalizare pluvială. Se efectuează lucrări și pe strada Livezii acolo unde se construiesc rigole, se montează dale pe trotuare și se modernizează drumul cu dale și beton. De asemenea, până la venirea iernii, edilii și-au propus, în colaborare cu Apa CTTA, să schimbe conductele vechi de apă în cartierul Băcan din localitatea Tiur.

Serviciul zone verzi continuă lucrările de înfrumusețare a orașului, toamna fiind anotimpul prielnic pentru planarea arborilor și a plantelor bienale. În această perioadă s-au plantat florile care vor rămâne în jardinierele din municipiu până anul viitor. Numărul panseluțelor plantate a crescut cu 20% în comparație cu anul trecut, cunoscut fiind faptul că aceste flori rezistă și la temperaturi scăzute.

Pentru a completa aliniamentele stradale sau din parcuri s-au plantat 430 de tuia, 200 de bucăți de catalpa și 60 de tei. De asemenea, grație unei donații făcute de întreprinderea socială « Ferma Sâncrai» în cadrul proiectului european «Incluziune socială și pe piața muncii prin întreprinderi sociale» nu mai puțin de 300 de trandafiri vor înfrumuseța din această toamnă spațiile publice din oraș.

„ Tot ce am început trebuie să ducem la bun sfârșit și să ne pregătim de o altă etapă din activitatea noastră, pregătirea fronturilor de lucru în interior. Demaram de asemenea etapa de proiectare a investițiilor anului viitor”, a declarat primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax