Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Administraţia locală din Cugir vrea acces la autostradă. În proiect nu apare legătură cu DN7, la Şibot

Publicat

Primăria din Cugir intenţionează să formuleze o solicitare Ministerului Transporturilor, pentru crearea unei zone de acces spre autostradă dinspre localitatea de la poalele Drăganei. Administraţia locală a fost invitată la evenimentul organizat de firma „Strabag”, cu ocazia începerii lucrărilor de terasamente la autostrada Orăştie-Sibiu, Lotul I. Dincolo de impresiile pozitive ale acestei investiţii, vizitarea şantierului a confirmat îngrijorarea autorităţilor cugirene cu privire la lipsa accesului la autostradă a localităţii Cugir.

Potrivit proiectului, pe lungimea acestui tronson de autostradă ce traversează judeţele Alba şi Hunedoara, sunt prevăzute două noduri rutiere, unul în apropiere de Sebeş, iar altul de Orăştie, în punctele de intersecţie cu DN 7. Chiar dacă este vorba de 15-20 de km între cele două căi de acces si localitatea de la poalele Drăganei, potrivit edilului şef, Adrian Teban îngrijorarea administraţiei locale este legată de posibila izolare a Cugirului din punct de vedere economic şi turistic: „Din experienţă, ştim că, atunci când un întreprinzător caută oportunităţi economice, întreabă care sunt posibilităţile cele mai rapide de acces în localitate. În aceste condiţii, indiferent de ofertele lansate de autorităţile cugirene, există şansa pierderii unor investitori care vor prefera să-şi dezvolte afacerile în localităţile din apropiere, care beneficiază de ieşire directă în autostradă. La aceste dezavantaje economice se adaugă şi cele turistice, întrucât nu există legătură cu şoseaua naţională  în apropierea  DJ  704, drum care face legătura cu Munţii Şureanu. Ignorarea acestei zone turistice, precum şi a unei localităţi de dimensiunile Cugirului ni se pare anormală”.

Potrivit viceprimarului Rodica Florea, pentru a fi asigurate şanse egale de dezvoltare, Primăria Oraşului Cugir intenţionează să facă demersuri pentru a fi creată o cale de acces spre autostradă, în apropierea localităţii. „Dorim ca, împreună cu primăriile din Şibot şi Sălişte, afectate în aceeaşi măsură de acest lucru, să înaintăm Ministerului Transportului şi Infrastructurii o solicitare pentru crearea unei căi de acces în apropierea intersecţiei dintre DJ 704 şi DN 7. Sperăm să beneficiem şi de sprijinul autorităţilor judeţene pentru realizarea obiectivului. Considerăm că stimularea dezvoltării economice a Cugirului reprezintă o obligaţie morală a judeţelor Alba şi Hunedoara, în condiţiile în care marile investiţii realizate înainte de 89 în infrastructura acestora au fost susţinute de economia Cugirului”, a concluzionat viceprimarul Rodica Florea.

Detalii despre Lotul I al autostrăzii Orăştie – Sibiu

Lotul I din segmentul de autostradă Orăştie – Sibiu traversează judeţele Hunedoara şi Alba, cu o lungime de 24,11 kilometri şi cuprinde 2 noduri rutiere – în apropiere de Orăştie şi la Sebeş-Lancrăm.

Partea carosabilă are 2 căi unidirecţionale de 7,5 m lăţime, respectiv 4 benzi de circulaţie de 3,75 m lăţime, la care se adaugă 2 benzi de staţionare de urgenţă şi zona mediană de 3 metri lăţime. Au fost prevăzute 14 poduri şi pasaje, dintre care 3 peste cursuri de apă, celelalte11 asigurând continuitatea celorlalte căi de comunicaţie terestre (cale ferată, drumuri naţionale, judeţene şi comunale).

Însă, în dreptul localităţii Şibot,unde se face legătura rutieră cu Cugirul, de pe DN7,  nu există în proiectul autostrăzii cale de acces pe autostradă.

Lucrările sunt programate să fie finalizate în aprilie 2013, iar firma responsabilă de efectuarea acestora este „Strabag” SRL. Valoarea proiectului pe acest tronson depăşeşte 550 milioane lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. rus Cristian Adrian

    duminică, 26.11.2017 at 17:37

    Rus Cristian Adrian jud Hunedoara com criștior sat zdrapti jud Hunedoara sc selina srl oradea loc de munca la drumuri și poduri muncito necalificat sc condor de la drumuri și poduri muncito necalificat sc crioți campanie srl deva fabrica kss jud Hunedoara com ribta jud Hunedoara ruscristianadrian4@gramail.com telefon școală 7 clase anul 1999anu sc strabag srl

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax