Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Administraţia din Aiud solicită finanţare de la FRDS pentru ecologizare în cartierul de romi Budu

Publicat

Consiliul Local Aiud a aprobat, în şedinţa de miercuri, participarea cu suma de 8.626  euro la proiectul „Ecologizare şi lucrări de infrastructură în comunitatea de romi Budu, Municipiul Aiud” ce va fi depus pentru obţinerea finanţării prin Programul de Intervenţii Prioritate, derulat prin Fondul Român de Dezvoltare Socială (FRDS).

Conform purtătorului de cuvânt al Primăriei Aiud, Ada Rus, termenul limită de depunere a proiectelor este de 30 septembrie, iar Municipiul Aiud, datorită hotărârii adoptate marţi, de Consiliul Local, este pregătit să ceară finanţarea pentru proiectul ce vizează atât dezvoltarea infrastructurii în zona Budu, care cuprinde străzile Dorului, Codrului şi Valea Aiudului, de la intersecţia cu strada Păşunii până la cea cu strada Dorului, cât şi campania de ecologizare a întregii zone.

Totodată, aleşii locali au aprobat şi Acordul de Parteneriat între Municipiul Aiud şi Grupul de Iniţiativă al Comunităţii de Romi Budu, precum şi realizarea investiţiei „Apărări de maluri şi lucrări de infrastructură în comunitatea de romi Budu, municipiul Aiud”.

Proiectul este în valoare de aproape 140.000 de euro, iar contribuţia financiară a Municipiului Aiud, aprobată ieri, reprezintă 6,67% din valoarea totală a proiectului şi cuprinde studiul de fezabilitate al investiţiei, avizele şi acordurile aferente, salarii, cheltuieli de comunicare şi elaborare a materialelor informative din cadrul componentei de servicii sociale comunitare, la care se adaugă şi contribuţia în muncă a comunităţii de romi.

De precizat faptul că FRDS a finanţat cu peste 90.000 de euro proiectul municipiului Aiud privind alimentarea cu apă a străzii Păşunii, care a fost finalizat în luna septembrie a anului trecut.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax