Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Administrațiile din Alba rămân fără bani la buget. Amendamentul de corectare a ”revoluției fiscale”, RESPINS

Publicat

bani

Plenul reunit al celor două Camere a respins un amendament adoptat în Comisiile de buget-finanțe, amendament potrivit căruia impozitul pe venit ar fi rămas integral la nivelul fiecărei unități administrativ-teritoriale. În aceste condiții, bugetele locale din județul Alba (ca de altfel din toată țara) rămân cu deficite imense. Banii, în majoritatea cazurilor, vor fi luați de la investiții. Prevederile amendamentului reprezentau o înțelegere neoficială cu care Guvernul i-a convins pe primari să accepte fără scandal ”revoluția fiscală”. 

Un amendament la proiectul legii bugetului a fost votat vineri de comisiile parlamentare reunite de buget-finanţe. Acesta prevedea majorarea cotelor defalcate din impozitul pe venit care se transferă bugetelor locale, de la 71,5% la 100%. Astfel urma să se închidă gura primarilor din toată țara care reclamau diminuarea cotei de impozitare a impozitului pe venit de la 16% la 10% ceea ce a dus la scăderi mari al bugetele locale. Luni însă, amendamentul a fost respins, în ciuda promisiunilor neoficiale făcute de Guvern, primarilor.

 

Aceasta aruncă în aer bugetele administrațiilor locale din județul Alba și afectează drastic investițiile pe termen mediu și lung.

De exemplu, Consiliul Județean Alba va pierde anul viitor aproape 20 de milioane de lei, sumă care va dispărea de la capitolul investiții. La Alba Iulia, ”paguba” este și mai mare: 27 de milioane de lei va pierde bugetul local. Primarii altor orașe din județ, consideră că așa-zisa ”revoluție fiscală” va fi ”un dezastru” pentru bugetele localităților pe care le conduc.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Tache

    joi, 21.12.2017 at 06:21

    Sa completeze bugetul primarul si consilierii locali care au votat salarii si indemnizatii la nivelul actual.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax