Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Administraţiile locale pot tăia arbori sănătoşi de pe spaţiile verzi doar cu aviz de mediu. Decizie la Camera Deputaţilor

Publicat

Deciziile administraţiilor publice locale de tăiere a arborilor sănătoşi din spaţiile verzi vor putea fi aplicate doar după obţinerea avizului agenţiei judeţene pentru protecţia mediului. Prevederea este inclusă într-un proiect de lege adoptat marţi de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional.

Proiectul prevede că proprietarii şi administratorii de spaţii verzi cu arbori şi arbuşti sunt obligaţi să realizeze măsurile de întreţinere a acestora, să asigure măsurile privind siguranţa persoanelor care pot fi afectate de ruperile şi desprinderile arborilor şi elementelor acestora, ca urmare a gradului de îmbătrânire avansat sau a stării fitosanitare precare. Aceştia sunt obligaţi să asigure şi drenarea apelor în exces de pe suprafaţa spaţiilor verzi, în reţeaua de preluare a apelor.

În cazul arborilor ornamentali (tei, salcâm, castan, arţar, mesteacăn, stejar) plantaţi pe spaţiile verzi din domeniul public, precum şi al celor plantaţi în aliniamente în lungul bulevardelor şi străzilor, pe terenurile din zonele urbane şi rurale, este interzisă intervenţia cu tăieri în coroana acestora, cu excepţia lucrărilor de eliminare a ramurilor uscate sau a celor care afectează siguranţa traficului pietonal şi rutier, a imobilelor aflate în apropiere, precum şi a celor de pe traseul reţelelor aeriene.

Deciziile luate la nivelul administraţiilor publice locale de tăiere a arborilor sănătoşi din spaţiile verzi, aflate pe terenurile din zonele urbane, se pun în aplicare numai după obţinerea avizului emis de Agenţiile judeţene pentru protecţia mediului, respectiv a municipiului Bucureşti.

Deputaţii au adoptat, cu 210 voturi „pentru”, 125 de voturi „împotrivă” şi 3 abţineri, acest proiect privind privind spaţiile verzi din intravilanul localităţilor. Camera Deputaţilor este for decizional la acest proiect de lege.

sursa: mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax