Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Administraţiile publice locale, atenţionate de prezenţa deşeurilor în cursurile de apă

Publicat

Reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Apă Mureş au constatat, în ultima perioadă, prezenţa în cursurile de apă, în jurul  lacurilor de acumulare şi în zonele de protecţie a acestora a deşeurilor menajere, vegetale, agricole, forestiere şi chiar industriale. Fenomenul s-a acutizat, în special în zonele rurale, unde modul de implementare a regimului deşeurilor este greoi.

Conform acestora, au apărut cantităţi masive de ambalaje de hârtie, pet-uri, aluminiu, deşeuri agricole şi forestiere, mase plastice şi chiar obiecte de uz casnic, care, din comoditate sau inconştienţă, ajung de cele mai multe ori în cursurile de apă sau pe malul lor şi în lacurile naturale sau artificiale.

Aceasta este o poluare mai puţin sesizabilă, dar, de regulă, acolo unde se aruncă aceste ambalaje se găsesc deşeuri menajere care dau un aspect dezolant zonei şi, prin fermentare, emană mirosuri insuportabile.

Autorităţile publice locale sunt direct responsabile de desfiinţarea depozitelor ilegale şi neorganizate, de deşeuri, aflate în imediata vecinătate a cursurilor sau acumulărilor de apă şi de menţinerea curăţeniei pe malul şi în albiile cursurilor de apă. Aceste aspecte sunt reglementate în Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 21 din 2002, art. 8, lit. c şi k (Legea nr. 515 din 2002) privind gospodărirea localităţilor urbane şi rurale.

Reprezentanţii Administraţiei Apelor atenţionează primăriile să ia măsuri care vizează desfiinţarea depozitelor ilegale şi necontrolate, organizarea serviciului public de salubritate, elaborarea programelor proprii de igienizare, care să cuprindă lucrări necesare pentru asigurarea stării de curăţenie corespunzătoare pe cursurile de apă din arealul administrat, conştientizarea agenţilor economici şi a cetăţenilor de efectul negativ al depozitării necorespunzătoare a gunoaielor şi informarea acestora privind locurile organizate pentru stocare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax