Connect with us
Publicitate

POLITICA

ÎNGRIJORARE LA PSD ALBA: Administraţiile publice locale, nevoite să împartă sărăcia cu elevii

Publicat

După toate greutăţile economice, administraţiile locale s-au mai trezit cu o responsabilitate în plus. Bugetele locale trebuie să suporte, începând cu acest an, plata burselor elevilor. Precizarea a venit din partea Ministerului Educaţiei, care a specificat clar că bursele acordate elevilor din învăţământul preuniversitar, indiferent că este vorba despre burse de merit, de studiu sau de  ajutor social trebuie să  provină din bugetele locale, iar consiliile locale sunt obligate să identifice căile prin care să aplice dispoziţiile legale în acest sens.

Preşedintele PSD Alba, Ioan Dîrzu, crede că nu toate administraţiile locale din judeţul nostru vor putea îndeplini această obligaţie, aruncând o parte din vină şi pe Consiliul Judeţean, cel care a împărţit „preferenţial” bani primăriilor din Alba, la ultima rectificare bugetară pozitivă din acest an. „Majoritatea sumelor au fost direcţionate către primăriile PD-L, atât PSD cât şi PNL au primit praf în ochi”, a precizat Dîrzu.

Social democratul consideră că unele administraţii locale, văduvite de fonduri de la bugetul judeţean, vor avea o mare problemă în a acorda bursele şcolare.

„Aceste primării care nu au buget nici pentru angajaţii lor, cum pot suporta suplimentar aceste burse şcolare care până acum veneau cu dedicaţie de la Ministerul Educaţiei şi Inspectoratul Şcolar? Din păcate, este atitudinea pe care o are acest Guvern, această conducere a Consiliului Judeţean faţă de cetăţenii care au nevoie de sprijin. Părerea mea este că se termină acest an şi nu se ştie de unde se vor găsi bani pentru plătirea burselor, la anul, la fel, nu se ştie unde se vor găsi bani pentru aceste burse. S-au spălat pe mâini de această obligaţie şi au mutat responsabilitatea administraţiilor locale, ca primarii să-şi spargă capul cu aceşti bani care nu există la bugetele locale”, a mai subliniat Dîrzu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax