Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Administratori de firme din Teiuş şi Zlatna, amendaţi pentru nereguli în activitatea de comercializare a lemnului

Publicat

Administratorul unei firme din Teiuş s-a ales, joi, cu amendă de 4.500 de lei şi cu confiscarea unei cantităţi de 66,28 mc material lemnos, după ce poliţiştii au găsit nereguli în activitate. Tot joi, reprezentanţii unei societăţi din Zlatna au fost sancţionaţi pentru că nu au putut justifica privenienţa pentru 18,88 mc de lemn.

Poliţiştii din Alba au continuat acţiunile în cadrul planului comun „Scutul Pădurii 2013” ce are ca obiectiv prevenirea şi combaterii faptelor ilegale în legătură cu tăierea, transportul, prelucrarea și comercializarea materialelor lemnoase.

Joi, ofiţeri din cadrul Serviciul Ordine Publică – Compartimentul Combaterea Delictelor Silvice, împreună cu specialiști din cadrul ITRSV Cluj Napoca au efectuat un control la o societate comercială din Teiuş ce are ca obiect de activitate, printre altele, şi debitarea şi comercializarea de material lemnos.

Cu ocazia controlului s-a constatat că societatea nu a respectat obligațiile referitoare la raportarea datelor în SUMAL a unei cantităţi de 66,28 mc material lemnos (39,697 mc lemn rotund rășinoase și 26,59 mc cherestea rășinoase), fiind astfel încălcate prevederile legislative privind circulaţia materialelor lemnoase.

Față de administratorul societăţii a fost luată măsura sancționării contravenționale, cu amendă în valoare de 4.500 lei, iar ca şi măsură complementară s-a dispus confiscarea întregii cantităţi de material lemnos care a fost lăsată în custodia Ocolului Silvic Alba Iulia.

Tot joi, poliţiştii din Zlatna au efectuat verificări la depozitul de material lemnos al unei societăţi comerciale din Zlatna, unde au identificat cantitatea de 18,88 mc material lemnos (buştean de esenţă fag), pentru care reprezentanţii societăţii nu au putut prezenta documente legale de provenienţă.

Faţă de reprezentaţii societăţii au fost luată măsura sancţionării contravenţionale, iar materialul lemnos deţinut ilegal a fost confiscat.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax