Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Administratorii companiilor de stat, revocaţi din funcţie pentru performanţe slabe de management nu mai pot intra în Consilii de Administraţie, timp de 5 ani

Publicat

parlament Ordonanţa de urgenţă ce stabileşte criteriile privind selecţia managerilor şi administrarea companiilor de stat a fost adoptată marţi de Camera Deputaţilor, for decizional, cu un amendament prin care administratorilor revocaţi pentru slabe performanţe li se interzice dreptul de a mai candida în Consilii de Administraţie, timp de 5 ani.

Potrivit amendamentului adus de deputatul PNL Virgil Guran, adoptat în plen, administratorilor companiilor de stat revocaţi pentru că nu întrunesc indicatorii de performanţă stabiliţi prin contractele de mandat le este interzis să mai candideze pentru funcţii în CA ale companiilor de stat pentru o perioadă de cinci ani de la data rămânerii definitive a hotărârii.

În modificarea proiectului de lege pentru aprobarea OUG 109/2011, aleşii au ţiut cont şi de propunerile făcute de Guvern, care vizau transparentizarea şi creşterea eficienţei companiilor de stat, premierul afirmând că textul de lege “vine cu precizări noi, mult mai clare, privind modul în care se face recrutarea managementului companiilor de stat”.

“Companiile de stat nu au doar obiectivul de a aduce bani la buget. Ele trebuie să funcţioneze bine pentru că gestionează resurse importante ale statului”, a declarat premierul Dacian Cioloş, în plenul Camerei Deputaţilor.

Camera Deputaţilor este for decizional, iar legea va transmisă la promulgare.

sursă: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax