Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Administratorii de bloc nu vor putea rămâne în funcţie dacă nu deţin un nou certificat cerut de lege

Publicat

imobiliare

Din septembrie 2018, administratorii de bloc sunt obligaţi să obţină un certificat de calificare profesională, pentru a-şi păstra funcţia.

Legea nr. 196/2018 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari și administrarea condominiilor a apărut luni în Monitorul Oficial și se va aplica din 28 septembrie 2018. La acel moment, se va abroga cadrul legal actual constituit de Legea nr. 230/2007, scrie avocatnet.ro

Administratorii vor avea la dispoziție o perioadă de 12 luni de la intrarea în vigoare a legii, adică până la 28 septembrie 2019, pentru a obţine certificatul.

Potrivit noii legi, certificatul de calificare profesională va reprezenta actul care dovedește calificarea profesională a persoanelor fizice pentru a fi administratori de bloc. Practic, doar persoanele care îl dețin vor putea fi atestate apoi de primarul localității pentru a îndeplini ocupația de administrator de bloc.

În prezent, administratorii de bloc pot fi atestați de către primar.

sursa: avocatnet.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax