Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Administratorii unor firme din Blaj, cercetaţi pentru evaziune fiscală. Inginerie financiară cu prejudiciu de 2 milioane lei la bugetul de stat

Publicat

sediu ipj

sediu IPJ politia alba Doi administratori de firmă din Blaj sunt cercetaţi pentru evaziune fiscală, după ce au prejudiciat bugetul de stat cu peste 2 milioane lei. Au recurs la o inginerie financiară pentru a scăpa de impozit pe profit.

Potrivit IPJ Alba, la sfârşitul lunii iunie 2016, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au finalizat cercetările faţă de administratorul unei societăţi comerciale din municipiul Blaj şi faţă de complicele acestuia, bănuiţi de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală respectiv complicitate la evaziune fiscală, fapte prin care, bugetul de stat a fost prejudiciat cu peste 2.000.000 de lei.

Pe parcursul cercetărilor a rezultat că, în luna noiembrie 2009, o societate comercială din municipiul Blaj a înregistrat în evidenţa contabilă o factură fictivă emisă de o altă societate comercială din Blaj, în valoare de 6.826.842 lei, reprezentând contravaloarea unor materiale de construcţii şi a lucrărilor de amenajare la un imobil situat în municipiu.

În realitate, lucrările de renovare la imobil au fost efectuate în perioada 2007- 2008,  de către cea de-a doua societate comercială, iar în perioada iunie – noiembrie 2009, la locaţia respectivă nu au mai fost efectuate nici un fel de activităţi de renovare.

Administratorul societăţii deţinătoare a imobilului ar fi recurs la această „inginerie financiară” pentru că, în 12.11.2009, a vândut imobilul şi terenul aferent acestuia, unei alte persoane juridice, iar societatea pe care o administra ar fi avut de achitat către bugetul statului, impozit pe profit.

Astfel pentru a diminua impozitul, în contabilitatea firmei a fost înregistrată factura fictivă şi suma de plată a fost diminuată cu 917.895 lei, iar TVA–ul cu 1.090.000 lei.

Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, cu propunere de trimitere în judecată, pentru comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală, respectiv complicitate la evaziune fiscală.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax