Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Administratorul judiciar a redus la 150 de milioane bugetul Hidroelectrica. Prefectul de Alba cere ministrului de resort menținerea sumelor inițiale

Publicat

În contextul reorganizării judiciare prin fuziune a celor 8 filiale ale S.C. Hidroelectrica S.A., administratorul judiciar al societăţii a decis reducerea bugetului destinat asigurării mentenanţei de la 450 milioane lei la 150 milioane lei. Măsura nu este una văzută cu ochi buni de prefectul de Alba, care s-a adresat deja ministrului de resort în vederea menținerii sumelor inițiale.

„Apreciem că decizia luată afectează grav activitatea sucursalei Hidrocentrale Sebeş care se află în imposibilitatea efectuării lucrărilor de reparaţii planificate, având în vedere faptul că din necesarul din 22 milioane lei s-au alocat doar 8 milioane lei. Mai grav este faptul că această situaţie poate duce la oprirea motoarelor hidrocentralelor, perturbând grav sistemul energetic naţional, iar repararea ulterioară a acestora ar necesita fonduri mult mai mari decât cele destinate asigurării mentenanţei”, precizează prefectul judeţului Alba, Gheorghe Feneşer.

Prefectul Gheorghe Feneşer a informat de urgenţă ministerul de resort cu privire la situaţia creată la sucursala „Hidrocentrale Sebeş”, în speranţa ca, în cel mai scurt timp posibil, problemele menţionate se vor remedia, în sensul menţinerii sumelor iniţiale sau a reducerii nesemnificative a acestora.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

9 Comentarii

9 Comentarii

  1. Sulea

    luni, 20.05.2013 at 10:16

    Matale dle prefect mai lasa politica si mai ales „motoarele” de la Hidroserv, daca tot nu te pricepi (sau voi la Sebes invartiti hidrogeneratoarele cu motoare), de ce te bagi ?!
    Apropos , de ce nu se vinde compania asta sa nu mai aiba obiect latraii politici ?!

    • Linux

      luni, 20.05.2013 at 22:35

      Cum sa vinzi vaca de muls?
      Probabli ca diferenta de 22-8=14 milioane erau tocmai banii de furaciuni destinati firmelor de suflet ale prefectului, care acum trebuie sa astepte iesirea din insolventa si afacerile stagneaza.

    • Vlad

      marți, 21.05.2013 at 10:00

      Decit sa scrii numai prostii, este mai bine sa-ti vezi de treaba ta.

      • Vlad

        marți, 21.05.2013 at 10:01

        Referitor la Sulea

  2. lorelei34

    marți, 21.05.2013 at 14:51

    Se pare ca sunteti in urma cu stirile. Astazi s-au inmanat deciziile de concediere. Stiu ca multi se vor bucura ( desi dintre cunostintele mele nimeni nu pare sa o duca mai rau decat mine fiindca nu lucreaza la Hidroelectrica). Se pare ca singurul criteriu de care s-a tinut cont a fost urmatorul: daca sunt 2 membri de familie… il zburam pe unul din ei. Cu mici exceptii, pe ici, pe colo. Nu s-a tinut cont absolut deloc de cat de performant este omul respectiv si cu siguranta nu a fost nimeni pe lista dintre asa-zisii „angajati pe criterii politice”.

    • linux

      miercuri, 22.05.2013 at 12:02

      Chiar mai rau decat atat. Nimeni nu s-a interesat daca nu cumva nevasta era angajata inainte sa se casatoreasca cu un coleg de servici, cu care poate s-a cunoscut tocmai fiindca lucrau la aceeasi firma.

  3. Antoniu Poienaru

    marți, 21.05.2013 at 18:58

    Energia se produce prin turbine iar motoarele electrice sunt folosite la statia de pompare Galceag. Prefectul dispune, nu intocmeste comunicate. Evident ca s-a strecurat o gresala, cum spunea Sulea. Problema e alta: Hidroserv Sebes a achizitionat prin licitatie 2.500.000 lei de la o banca, drept capital de lucru, la sfarsitul lui 2011, pentru o perioada de un an. Ioan Besoiu, dir. sucursalei (pedeliste) Hidroserv si consilier local PDL Sebes se baza pe banii obtinuti din mentenanta la Hidroelectrica. Compania a intrat in insolventa si si-a redus drastic cheltuielile de mentenanta (si) a partidelor. Asadar banii se vor inapoia mai greu, drept pentru care, fiul sforarului vanator, ajuns prefect, i-a sarit in ajutor lui Besoiu, informand tovaraseste ministerul de resort, unde shade alta catastrofa pesedista, pentru care curentul electric se transporta cu galeata.

  4. dumnezeu

    miercuri, 22.05.2013 at 01:03

    borza face ce vrea muschiu lui.
    o sa vina si timpul cand o sa dea socoteala…

  5. rabdare

    miercuri, 22.05.2013 at 01:05

    au mai fost prosti in fruntea ,,companiilor”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax