Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Administratorul unei firme din Alba Iulia, ce comercializează lemn, cercetat pentru evaziune fiscală pentru un prejudiciu de 9.000 lei

Publicat

Administratorul unei societăţi comerciale din Alba Iulia care are ca obiect de activitate comercializarea de material lemnos este cercetat pentru evaziune fiscală. Cu ocazia unui control, poliţiştii au aplicat o amendă în valoare de 14.500 lei şi au confiscat valoric cantitatea de 126,48 mc cherestea. Acesta a prejudiciat bugetul general al statului cu aproape 9.000 de lei.

Poliţiştii Serviciilor de Ordine Publică şi Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, împreună specialişti din cadrul Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice şi ai Inspectoratului Silvic şi de Vânătoare Alba au continuat activităţile pe prevenire şi combatere a faptelor ilegale în legătură cu tăierea, transportul, prelucrarea și comercializarea materialului lemnos, în cadrul Planului de acţiune „Scutul Pădurii”.

Cu ocazia unui control efectuat luni la o societate comercială din Alba Iulia care are ca şi obiect de activitate comercializarea de material lemnos, s-a constatat că administratorul societăţii, P.M.V., de 52 de ani, din Alba Iulia, nu a utilizat sistemul informaţional SUMAL şi a primit material lemnos (cherestea rășinoase), cu un volum de 126,84 metri cubi, cu aviz de însoțire din care nu rezultă provenienţa legală.

Poliţiştii au luat măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în valoare totală de 14.500 lei, precum și măsura complementară de confiscare valorică a cantităţii de 126,48 mc cherestea, în valoare de 55.133 lei.

Cu ocazia controlului s-a stabilit că societatea comercială a prejudiciat bugetul general consolidat al statului cu suma de 8.948 lei, prin reţinerea şi revărsarea cu intenţie a sumelor reprezentând impozite sau contribuţii cu reţinere la sursă.

Faţă de administratorul societăţii, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, precum şi în vederea recuperării prejudiciului.

În aceeași zi, poliţiştii Postului de Poliţie Horea l-au identificat pe G.I., de 58 de ani, din comuna Poieni, judeţul Cluj, care în 7 septembrie a tăiat şi sustras din pădurea aparţinând Primăriei Comunei Horea, 9 arbori esență rășinoasă, din specia molid, nemarcaţi și fără aprobarea organelor silvice. Materialul lemnos, în valoare de 924 lei a fost transportat la domiciliul făptuitorului şi vândut. Față de G.I. cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ,,tăiere ilegal şi furt de arbori”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pipo

    miercuri, 11.09.2013 at 11:00

    Actiunile de taieri ilegale si furt de arbori se practica la scara nationala si cu profituri uriase ! Au gasit si astia niste ciumeti (pe care de fapt ii stiau de mult ) si au raportat-o ca actiune de anvergura si cu asta gata, au bifat actiunea terminata. Inca 10-15 ani de acum stau linistiti ca si-au facut treaba iar taierile o iau de la inceput !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax