Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Administratorul unei firme din Mihoeşti-Cîmpeni, amendat pentru tranzacţii ilegale cu lemn. A emis 30 de avize de însoţire a mărfii, fără a avea acte de provenienţă

Publicat

Administratorul unei firme de prelucrare a lemnului din localitatea Mihoeşti (lângă Cîmpeni) a fost amendat de poliţişti şi s-a ales şi cu confiscarea a peste 1.000 metri cubi material lemnos. Societatea comercială a emis timp de opt luni 30 de avize de însoţire primare şi secundare, pentru materialul lemnos, fără a deţine documente legale de provenienţă.

Miercuri, în baza Planului Comun de Acţiune “Scutul Pădurii 2014”, ce are ca scop prevenirea şi combaterii faptelor ilegale în legătură cu tăierea, transportul, prelucrarea si comercializarea materialelor lemnoase, poliţişti Serviciului de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, împreună cu specialişti ai ITRSV Cluj Napoca – ISV Alba, au efectuat un control la o societate comercială cu sediul în localitatea Mihoeşti, ce are ca şi obiect de activitate tăierea şi prelucrarea lemnului.

În urma controlului, s-a constatat că în perioada 17.10.2013 – 1.07.2014, reprezentanţii societăţii au emis şi expediat 30 avize de însoţire primare şi secundare, pentru materialul lemnos cu un volum total de 1.149,9 metri cubi material lemnos (cherestea de fag, cherestea de stejar, cherestea răşinoase, buştean pentru cherestea dar şi lemn de foc), fără a deţine documente legale de provenienţă.

Poliţiştii au confiscat cantitatea de material lemnos, iar administratorul societăţii a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 de lei.

Cercetările continuă pentru a se stabili dacă în sarcina reprezentatului societăţii pot fi reţinute eventuale fapte de natură penală.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax