Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

ADMITERE 2011: Vezi lista candidaţilor admişi la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia şi locurile disponibile la buget

Publicat

Tinerii care au dorit să urmeze cursurile Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia au aflat astăzi dacă au fost admişi la una dintre cele patru facutăţi din cadrul instituţiei de învăţământ superior. Tot astăzi va începe şi înmatricularea candidaţilor admişi pe locurile la buget şi cu taxă. Potrivit purtătorului de cuvânt Diana Câmpan, şi în acest an concurenţa a fost destul de mare, iar absolvenţii care s-au înscris au avut la dispoziţie 1.580 de locuri, dintre care 566 în regim subvenţionat.

Listele candidaţilor declaraţi admişi la studiile universitare de licenţă în anul universitar 2011-2012 poate fi consultată aici

Vă prezentăm situaţia înscrierilor la cele patru facultăţi din cadrul Universităţii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia:

– Facultatea de Istorie şi Filologie: 77 de dosare depuse (80 de locuri la buget, 85 cu taxă)

– Facultatea de Ştiinţe: 458 de dosare depuse (264 de locuri la buget, 385 cu taxă)

– Facultatea de Drept şi Ştiinţe Sociale: 303 de dosare depuse (157 de locuri la buget, 218 cu taxă)

– Facultatea de Teologie Ortodoxă: 58 de dosare depuse (52 de locuri la buget, 46 cu taxă)

În total, la toate cele patru facultăţi din cadrul Universităţii albaiuliene s-au înscris 896 de candidaţi.

Numărul mic de candidaţi a determinat ca o parte din locurile bugetate să rămână neocupate

Diana Câmpan ne-a oferit şi o situaţie, înainte de înmatriculări, a numărului de locuri rămase neocupate în cadrul Universităţii „1 Decembrie 1918”. De precizat este faptul că, după finalizarea înmatriculărilor, respectiv după 30 iulie, numărul de locuri disponibile atât la buget, cât şi cu taxă se va mai modifica.

Astfel, până astăzi, la nivelul universităţii albaiuliene, mai sunt disponibile un număr de 488 de locuri cu taxă  şi 199 de locuri pentru învăţământ la distanţă. Diana Câmpan a precizat că, potrivit datelor existente în prezent, aproximativ 38 de locuri, plus încă 4 locuri pentru romi şi 5 pentru moldoveni au rămas neocupate.

Deasemenea, absolvenţii vor putea opta şi pentru cele 27 de locuri bugetate la specializarea Istorie şi Muzeologie, dar şi pe cele 11 locuri subvenţionate de la Facultatea de Teologie Ortodoxă şi Sociologie. Reprezentanţii UAB sunt de părere că motivul pentru care au rămas libere înclusiv locurile bugetate este numărul relativ mic de candidaţi şi implicit rezultatele dezastruoase de la Bacalaureatul din acest an.

Este important de precizat că absolvenţii care doresc să se înmatriculeze pe locurile bugetate disponibile o pot face începând de astăzi şi până sâmbătă, 30 iulie. De la 1 august, Universitatea va organiza o nouă sesiune de înmatriculări destinată doar absolvenţilor care doresc să ocupe locurile cu taxă.

Următoarea sesiune de admitere va începe 12 septembrie, imediat după afişarea rezultatelor la cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax