Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ADMITERE 2018 la Universitatea din Alba Iulia. Specializări noi şi domeniile în care se vor putea angaja absolvenţii

Publicat

Universitatea “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia organizează în acest an admitere pentru două programe noi, în specializarea Inginerie urbană și dezvoltare regională, respectiv Artă Sacră.

Programul de licență Inginerie urbană și dezvoltare regională este o specializare nouă, cerută de tineri dar şi de angajatori, funcţionând cu succes în cadrul altor universităţi din ţară, transmit reprezentanţii UAB.

Domeniile în care pot activa absolvenții sunt următoarele:

– construcţii – se pot autoriza ca diriginte de şantier;

– primării – servicii de urbanism, fond funciar;

– derularea proiectelor de infrastructură şi dezvoltare urbană a localităţilor;

– firme de proiectare şi de execuţie acreditate în domeniul ingineriei civile.

Pe baza competenţelor obţinute în urma parcurgerii programului de licenţă „Inginerie urbană şi dezvoltare regională”, viitorii ingineri constructori vor asigura legătura între parteneriatul public şi privat prin activarea în toate etapele unui proiect, de la fundamentare până la operarea şi monitorizarea activităţilor implementate.

Al doilea program nou înființat la UAB, autorizat de către ARACIS și publicat în Monitorul Oficial, este cel de la Facultatea de Teologie Ortodoxă – Artă sacră. Programul pregătește specialiști în desen, iconologie și artămurală/parietală (mozaic și frescă). Absolvenții programului pot ocupa posturi didactice de profesori de desen, pictori de biserici și specialiști în arta mozaicului bizantin. Sunt scoase la concurs 10 locuri subvenționate și 20 de locuri cu taxă.

Candidații sunt așteptați la sediul Universității până la data de 20 septembrie 2018 pentru înscriere. Pentru admiterea în anul universitar 2018-2019 la noua specializare, Universitatea propune un număr de 20 de locuri subvenționate și 10 locuri cu taxă, criteriul de admitere fiind media la Bacalaureat. Mai multe informații pe pagina https://admitere.uab.ro/.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax