Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Admitere 2023 în școlile MAI: Un nou concurs urmează să fie organizat în luna aprilie. Câte posturi vor fi disponibile

Publicat

Un nou concurs de admitere în școlile MAI de agenți și subofițeri/maiștri militari urmează să fie demarat începând cu luna aprilie. În total vor fi scoase la concurs 2.880 de locuri, au anunțat reprezentanții Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC). 

Potrivit acestora, Guvernul va modifica, în scurt timp, „HG nr. 632/2022 privind aprobarea cifrelor de școlarizare pentru învățământul preuniversitar de stat și pentru învățământul superior de stat în anul școlar/universitar 2022-2023”, astfel că, începând cu luna aprilie 2023, va demara o nouă sesiune de admitere în școlile MAI de agenți și subofițeri/maiștri militari.

Vor fi scoase la concurs, în total, tot 2.880 de locuri, ca la ultima sesiune, dintre care:

  • 1.640 la Poliţie;
  • 240 la Poliţie de Frontieră;
  • 700 la Jandarmi;
  • 300 la Pompieri/Protecție civilă.

 

Probele de concurs pentru admiterea în unitățile de învățământ sunt proba de evaluare a cunoștințelor și proba de evaluare a performanței fizice și sunt evaluate cu note de la 1 la 10, în cazul probei de evaluare a cunoștințelor, și de la 5 la 10, respectiv „Nepromovat”, în cazul probei de evaluare a performanței fizice.

Nota de promovare a fiecărei probe este minimum 5.

Proba de evaluare a cunoștințelor, care constă într-un test grilă, pentru 90% din nota maximă prevăzută, cuprinde:

a) subiecte din disciplinele: limba română – 40% şi limbă străină – 15%;

b) subiecte din legislaţia specifică Ministerului Afacerilor Interne, precum şi a instituţiilor politice ale statului – 20%;

c) subiecte de educaţie civică şi cetăţenească, exerciţii de evaluare a capacităţii de analiză şi sinteză, precum şi exerciţii privind deprinderea raţionamentului logic – 15%.

La punctajul obţinut la proba de evaluare a cunoştinţelor se acordă un punct din oficiu, reprezentând 10% din nota maximă prevăzută.

Nota finală se calculează ca medie aritmetică a notelor obținute la probele prevăzute.

La limba străină, candidatul optează, prin cererea-tip de înscriere la concursul de admitere, pentru una din următoarele discipline: limba engleză sau limba franceză.

Tematica şi bibliografia pentru proba de evaluare a cunoştinţelor se vor publica pe site-ul unității de învăţământ organizatoare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax