Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ADMITERE FACULTATE 2014 în Alba Iulia: Aproape 800 de candidați, după prima săptămână de înscrieri. JOI, ultima zi de depunere a dosarelor

Publicat

După primele şase zile de înscrieri la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, au fost înregistrate 600 de dosare ale candidaţilor care şi-au exprimat intenţia de a urma cursurile la specializările din cadrul programului de licenţă, iar 170 au ales programe de master. Anul acesta, candidaţii au avut opţiunea de a alege oricâte opţiuni doresc, după ce au plătit o singură dată taxa de înscriere de 150 de lei.

Înscrierile continuă până în 24 iulie inclusiv, pentru cele 1.761 de locuri pentru studiile de licenţă şi 841 pentru master. Cei care sunt admiși pe un loc subvenționat trebuie să își confirme locul până la data de 1 august, astfel își vor pierde locul la buget.

Cele mai multe locuri sunt alocate pentru cei care vor să urmeze o carieră în Drept (145 din care 30 subvenționate și 115 cu taxă) şi Informatică (90 de locuri din care 35 la buget și 55 la taxă).

La mare căutare este și specializarea „Contabilitate și informatică de gestiune” pentru care sunt disponibile 38 de locuri la buget, 46 la taxă și 50 la ID.

Vezi AICI locurile disponibile la facultățile de la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

Candidaţii care au promovat bacalaureatul anul acesta primesc adeverinţe, în locul diplomelor de BAC pe care Ministerul Educaţiei intenţionează să le tipărească la Imprimeria Naţională, după ce DNA a demarat o anchetă privind monopolul unei companii private pe această activitate. Adeverinţele se eliberează încă de luni, 14 iulie, de către liceele la care au absolvit. Valabilitatea acestora este la nivel naţional, dar şi în străinătate, pe o perioadă de 12 luni.

Admiterea 2014 pentru toate specializările facultăţilor de istorie şi filologie, ştiinţe, drept şi ştiinţe sociale se organizează la sediul central al Universităţii „1 decembrie 1918” din Aba Iulia, str. N. Iorga 11-13 (corp C, etaj I):

– Comisia Facultăţii de istorie şi filologie – sala S8, etaj I

– Comisia Facultăţii de ştiinţe – sala S4, etaj I

– Comisia facultăţii de drept şi ştiinţe sociale – sala s12, etaj i

– pentru Facultatea de teologie ortodoxă, admiterea se organizează în clădirea Facultăţii de teologie ortodoxă, bd. 1 Decembrie 1918, nr. 13, etaj I.

Orarul comisiilor:
Luni-vineri: 9.00-15.00
Sâmbătă: 9.00-13.00

Admiterea la UAB continuă până în 22 august 2014, conform următorului calendar:

14 iulie – 24 iulie: înscrierea candidaţilor (cu excluderea zilei de duminică, 20 iulie);

25 iulie: susţinerea probei scrise şi a probelor de aptitudini/ eliminatorii/ competenţă lingvistică (la specializările unde este cazul);

26 iulie: ierarhizarea candidaţilor pe baza criteriilor de selecţie;

28 iulie: comunicarea rezultatelor admiterii;

28 iulie – 1 august: înmatricularea candidaţilor admişi pe locuri finanţate prin granturi de studii şi cu taxă;

4 – 8 august, 11 – 14 august şi 18 – 22 august: înmatricularea candidaţilor admişi pe locuri cu taxă (realizată la nivel de secretariate ale facultăţilor).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax