Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ADMITERE FACULTATE 2014 în Alba Iulia: Peste 1.200 de candidați înscrişi la Universitatea “1 Decembrie 1918”. Specializările cu cea mai mare concurenţă

Publicat

După perioada de înscrieri la Universitatea “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, peste 1.270 de candidaţi au depus dosarele pentru specializările din cadrul instituţiei. Peste 845 de tineri au ales să continue studiile la programul de licenţă, iar peste 400 la programe de master. Acestora şi se adaugă candidaţi de etnie rromă, cetăţeni din Republica Moldova, pentru care evidenţierea este încă în lucru. Anul acesta, candidaţii au avut opţiunea de a alege oricâte opţiuni doresc, după ce au plătit o singură dată taxa de înscriere de 150 de lei.

Situaţia comunicată de reprezentanţii UAB este luând în considerare prima opţiune exprimată de candidaţi la înscriere. Numărul total de locuri finanţate de la bugetul de stat scoase la concurs este de 600 pentru programele de licenţă şi 200 pentru cele de Masterat. Locurile cu taxă propuse de UAB sunt extinse până la limita capacităţii maxime de şcolarizare pentru fiecare specializare. Concurenţa reală este pe locurile finanţate de la bugetul de stat.

Vineri, 25 iulie, au loc probele de aptitudini şi competenţe (la specializările unde este cazul) şi se desfăşoară interviurile pentru toate programele de masterat. Vezi AICI programarea acestora.

În total au fost scoase la concurs 1.761 de locuri pentru studiile de licenţă şi 841 pentru master. Cei care sunt admiși pe un loc subvenționat trebuie să se înmatriculeze până la data de 1 august, astfel își vor pierde locul la buget.

Cea mai mare concurenţă la înscrieri a fost pentru specializările Informatică, Drept, Pedagogie, Contabilitate, dar şi Română-Engleză.

Cele mai multe locuri au fost alocate pentru cei care vor să urmeze o carieră în Drept (145 din care 30 subvenționate și 115 cu taxă) şi Informatică (90 de locuri din care 35 la buget și 55 la taxă). La mare căutare este și specializarea „Contabilitate și informatică de gestiune” pentru care sunt disponibile 38 de locuri la buget, 46 la taxă și 50 la ID.

Vezi AICI care au fost locurile scoase la concurs la facultățile de la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

Admiterea la UAB continuă până în 22 august 2014, conform următorului calendar:

14 iulie – 24 iulie: înscrierea candidaţilor (cu excluderea zilei de duminică, 20 iulie);

25 iulie: susţinerea probei scrise şi a probelor de aptitudini/ eliminatorii/ competenţă lingvistică (la specializările unde este cazul);

26 iulie: ierarhizarea candidaţilor pe baza criteriilor de selecţie;

28 iulie: comunicarea rezultatelor admiterii;

28 iulie – 1 august: înmatricularea candidaţilor admişi pe locuri finanţate prin granturi de studii şi cu taxă;

4 – 8 august, 11 – 14 august şi 18 – 22 august: înmatricularea candidaţilor admişi pe locuri cu taxă (realizată la nivel de secretariate ale facultăţilor).

Precizări pentru candidaţi:

Candidaţii declaraţi admişi pe locurile finanţate de la bugetul de stat au obligaţia să se înmatriculeze până la data de 1 august 2014, prin depunerea la dosar a actelor de studii în original şi  a celorlalte documente solicitate potrivit Metodologiei şi prin completarea Contractului de studii. Nu se percepe taxă de înmatriculare. Candidaţii care nu se înmatriculează până la data de 1 august 2014 pierd locul la buget obţinut prin concurs.

Candidaţii admişi pe locurile cu taxă sunt sfătuiţi să se înmatriculeze prin depunerea la dosar a documentelor solicitate, achitarea primei tranşe a taxei de studii şi completarea Contractului de studii. Nu se percepe taxă de înmatriculare. Studenţii care se înmatriculează pe locurile cu taxă au şansa de a obţine, ulterior, un loc la buget, în ordinea mediilor, în cazul în care nu se înmatriculează toţi candidaţii care au obţinut iniţial locuri finanţate de la bugetul de stat. Reierarhizarea se face după data de 22 august 2014, când prima sesiune a concursului de admitere se consideră încheiată. Candidaţilor admişi pe locurile cu taxă, care urcă pe locurile finanţate de la bugetul de stat, li se returnează integral prima tranşă a taxei de studii pe care au achitat-o în vederea înmatriculării.

Candidaţii admişi care nu îndeplinesc aceste condiţii pierd calitatea de admis, iar locurile vacantate în acest mod se scot la concurs în sesiunea septembrie 2014.

Candidaţii declaraţi respinşi sau pe locuri în aşteptare se pot înmatricula numai pe locurile cu taxă rămase neocupate în urma concursului de admitere, până la data de 22 august 2014.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax