Connect with us
Publicitate

Uncategorized

ADMITERE FACULTATE 2014 în Alba Iulia: Peste 600 de candidați înscriși în prima săptămână. JOI, ultima zi de depunere a dosarelor

Publicat

În prima săptămână de înscrieri, pentru specializările de la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia au optat 670 de candidați. Dintre aceştia, 525 s-au înscris pentru programul de licență și 150 pentru master. Înscrierile continuă până în 24 iulie inclusiv, pentru cele 1.761 de locuri pentru studiile de licenţă şi 841 pentru master. Cei care sunt admiși pe un loc subvenționat trebuie să își confirme locul până la data de 1 august, astfel își vor pierde locul la buget.

Potrivit purtătoarei de cuvânt a UAB, Diana Câmpan „numărul de candidați înscriși este echilibrat la toate specializările”. Vineri, 25 iulie, se susţine proba scrisă şi cea de aptitudini/ eliminatorii/ competenţă lingvistică la specializările unde este cazul și interviul pentru cei care s-au înscris la programul de master.

Pentru anul școlar 2014-2015 cele mai multe locuri sunt alocate pentru cei care vor să urmeze o carieră în Drept (145 din care 30 subvenționate și 115 cu taxă) şi Informatică (90 de locuri din care 35 la buget și 55 la taxă).

La mare căutare este și specializarea „Contabilitate și informatică de gestiune” pentru care sunt disponibile 38 de locuri la buget, 46 la taxă și 50 la ID.

Candidaţii care au promovat bacalaureatul anul acesta primesc adeverinţe, în locul diplomelor pe care Ministerul Educaţiei intenţionează să le tipărească la Imprimeria Naţională, după ce DNA a demarat o anchetă privind monopolul unei companii private pe această activitate. Adeverinţele se eliberează, de luni, de către liceele la care au absolvit. Valabilitatea acestora este la nivel naţional, dar şi în străinătate, pe o perioadă de 12 luni.

Admiterea la UAB continuă până în 22 august 2014, conform următorului calendar:

14 iulie – 24 iulie: înscrierea candidaţilor (cu excluderea zilei de duminică, 20 iulie);

25 iulie: susţinerea probei scrise şi a probelor de aptitudini/ eliminatorii/ competenţă lingvistică (la specializările unde este cazul);

26 iulie: ierarhizarea candidaţilor pe baza criteriilor de selecţie;

28 iulie: comunicarea rezultatelor admiterii;

28 iulie – 1 august: înmatricularea candidaţilor admişi pe locuri finanţate prin granturi de studii şi cu taxă;

4 – 8 august, 11 – 14 august şi 18 – 22 august: înmatricularea candidaţilor admişi pe locuri cu taxă (realizată la nivel de secretariate ale facultăţilor).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax