Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Admitere în clasa a V-a bilingv sau intensiv limbă modernă. Modificări în organizarea examenului, decise de minister

Publicat

examen testare

Ministerul Educației a modificat metodologia pentru elevii care vor să intre în clase a V-a cu predare bilingvă sau intensivă a unei limbi străine. Nu vor mai fi probe orale, iar testul scris va dura 50 de minute, față de o oră, cât era până acum.

De asemenea, în comisia de admitere pot fi desemnați profesori cu rude sau elevi printre candidați.

Ordinul ministrului educației privind organizarea și desfășurarea testului de competențe lingvistice pentru admiterea în clasa a V-a cu program intensiv de studiu al unei limbi moderne în anul școlar 2019-2020 a fost publicat în 10 iunie, în Monitorul Oficial, potrivit edupedu.ro.

Testul de competență lingvistică pentru admiterea în clasa a V-a cu program intensiv de studiu al unei limbi moderne vizează competențele și cunoștințele acumulate în clasele a III-a și a IV-a.

Până acum, la admiterea în aceste clase, elevii trebuiau să treacă de o probă orală (să citească, cu voce tare, un text în limba modernă respectivă și să răspundă la 2-3 întrebări / dialog cu alt elev și moderator un membru al comisiei) și proba scrisă (redactarea unui text de 50-75 de cuvinte pe o temă dată, prin care să demonstreze capacitatea de exprimare în scris și însușirea principalelor funcții/acte de limbaj, conform nivelului A1).

Din regulament au fost eliminate două articole, ce prevedeau:

”Recunoașterea și echivalarea rezultatelor obținute la examene cu recunoaștere internațională pentru certificarea competențelor lingvistice în limbi străine cu testul de competențe lingvistice pentru admiterea în clasa a V-a cu predare în regim intensiv a unei limbi moderne de circulație internațională se realizează conform unei proceduri specifice fiecărei limbi moderne studiate în regim intensiv, emisă de Ministerul Educației Naționale (MEN) și adaptată, anual, de către inspectoratul școlar județean/al municipiului București”

și

”Nu pot fi desemnați membri ai comisiei profesorii care au rude sau elevi printre candidați, fiecare membru al comisiei semnând o declarație scrisă în acest sens”

Astfel, testul de competențe lingvistice pentru admiterea în clasa a V-a cu program intensiv de studiu al unei limbi moderne cuprinde probă scrisă cu durata de 50 de minute.

Procedurile privind organizarea și desfășurarea testului de competențe lingvistice pentru admiterea în clasa a V-a cu program intensiv de studiu al unei limbi moderne se elaborează la nivelul școlii și sunt avizate de Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

sursă: edupedu.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax